logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LINKSYS WRT54GL RADIUS WDS i inne cuda, jak to ugrysc ?

szakal_kp 19 Mar 2008 09:47 1950 0
REKLAMA
  • #1 4926612
    szakal_kp
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Mam następujący problem, w sieci posiadał kilka AP i 18 uzytkownikow na kartach DWL-G520+ plus z 3 laptopy. Na bazie jest Linksys WRT54GL, pozostałem AP działające jako AP-client to TP-Link TL-WA501G oraz DWL-900+, posiadam również jednego repeatera LINKSYS WRT54GL. A teraz co chce zrobic:
    1. Postawić radiusa z możliwościa autoryzacji po mac. Nieudało mi się z żadnym AP ustawic żeby działo to ok. Jedynie z LINKSYSEM udało mi się zgrać poprzez "file" nazwa uzytkownika i hasło.

2. Druga sprawa to postawienie AP z działającym WDS, chce poszezyc swoj zakres działalności i postawić od bazy 2 dookólna u klienta który bedzie podłaczony kablem do AP a ludzie w jego okolicy wifi. Teraz jest pytanie jesli niebededzie działac radius to czy osoby od niego bedą musiały być dopisane rowniez do AP baza czy wystarczy ze beda do tego 2 działajacym WDS ?

Ewentualnie czy jest możliwość zwiększenia miejca na mac w WRT54GL? moze jakies alternatywne oprogramowanie ?
  • REKLAMA
REKLAMA