Chciałbym kupić antene satelitarną, i tu mam pytanie: czy można do jednej anteny podłączyć dwa tunery? A jeśli tak to w jaki sposób, poprostu przez rozdzielacz czy jakoś inaczej?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamsnooki napisał:.....ja mam pytanko podobne jak w temacie ...ale mam 2 konwertery na jednej antenie i chiałbym podłaczyć do instalacji jaka mi zostałą po kablówce ...tzm mam rozdzielacz sygnału na 3 odbiorniki .....wiem że jak mam dwa konwertery to musz zaopatrzyć się w przałącznik DiSEqC...
....czy to bedzie dzaiałało ???? bo jak np na jednym odbiorniku bedzie szła np ASTRA a na innym aktuaklnie HB.....??????
Preskaler napisał:Ekonomicznie takie rozwiązanie nie jest uzasadnione, taniej jest postawić drugą antenę.
muminek napisał:multiswithe maja wbudowany DISEQ mozesz odbierac dowolnego sat na dowolnym tunerze, ale do tego potrzebne beda dwa konwertery quatro koszt takiego konwentera to 100-160zł
muminek napisał:Nie bo konwertety quatro maja oddzielne wejscia H,L,HH,HL co wlasnie pozwala na dowolny wybor polaryzacji z dowolnego tunera konwenterami bym się nie martwil tylko cena multiswitha niestety 500-800zl. Zajrzyj na strone Dipola warto poczytać.