logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GeForce FX 5500 - monitor gaśnie, zawiesza się, złe kolory, co robić?

serwispsp 22 Mar 2008 20:37 1690 4
REKLAMA
  • #1 4942124
    serwispsp
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Mam problem z moim GF, karta pracowała sprawnie ale od 2 dni są z nia problemy
    czasami zdaza sie wylaczac monitor( na kilka sekund gasnie) czasami zgasnie i nie wlaczy sie już (a w tle sluchac muzyke) czasami wylaczy sie i zawiesi jeszcze inaczej potrafi mignac i pokazac zły obraz (np. złe kolory) i zawiesic

zachowuje sie identycznie pod Windowsem jak i pod Linuxem (Debian i Ubuntu)

slyszałem o mozliwosci wgrania FW do karty czy jest to mozliwe w wypadu i czy pomoże

temperatura jest stablina a wiec nie ma mozliwosci aby GPU zaczynal sie przegrzewac i pracowac niestabilnie
  • REKLAMA
  • #2 4942408
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Przeczyść złącze AGP i złącze krawędziowe na karcie na początek. Zmiana biosu to ostateczność.
  • REKLAMA
  • #3 4943289
    serwispsp
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    jak przeczysci to złącze?
  • REKLAMA
  • #4 4943651
    arturj123
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    Weź jakąś drobną szczoteczkę (np. do zębów) i delikatnie przejedź po stykach, przy okazji mozesz wydmuchiać. Zobacz czy jakiś styk nie jest przekrzywiony. Karta graficzna często była wyciągana ?? Zobacz jak wyglądają jej styki.
  • #5 4944112
    guciuxxxx
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    siemka niewiem czemu ale wydawalo mi sie ze wczoraj juz napisalem postaw tym temacie.... ale go niema co do fw to czasem sie zdarza ze flash ktory jest na karcie zaczyna wariowac i potrzebna jest aktualizacja albo poprostu jeszcze raz trzeba wgrac tego samego fw .... mysle ze co do stykow raczej to odpada bo stalo sie to tak jak mowisz nagle.... :)
REKLAMA