logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Medium MD8207 - Jak znaleźć kanały 1 i 2 po skasowaniu?

Darrio 23 Mar 2008 09:47 895 2
REKLAMA
  • #1 4943603
    Darrio
    Poziom 1  
    Mam problem z telewizorem Medium MD8207, został on przywieziony z Niemiec i tutaj nastawione kanały przez doręczyciela. Zachciało mi się jednak samemu kombinować i szukać nowych kanałów z kablówki i wykasowałem sobie wszystkie kanały do zera. Udało mi się samemu nastawić wszystkie kanały z kablówki jednak pomimo wielokrotnego przeszukiwania fal nie mogę znależć probramu 1 i 2. Mam oryginalnego pilota do tego telewizora. Niech mi ktos pomoże jak mam znależć te programy tj. 1 i 2. Dziękuje z góry. Pomóżcie bo mnie żona zabije..... jutro na 2 jest jej film M jak miłość a jak tego nie zrobię to znowu będę spał w wannie.
  • REKLAMA
  • #2 4943627
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Coś kiepsko kombinujesz.
    Przede wszystkim - jak tu pomóc, jeżeli nie podałeś, na których kanałach są w Twojej kablówce nadawane te programy?
    Można wstępnie przyjąć, że w zakresie 6 - 12.
    Jeżeli nie posiadasz w TV tzw. polskiej tabeli kanałów, to należy ustawić kanał o jeden niższy niż nadawany (np.8-my zamiast 9-tego) i dostroić korzystając z funkcji Fine Tuning (dostrojenie dokładne). I oczywiście zapamiętać.

Przeniosłem z TV.
  • #3 4943725
    Lucjan52
    Poziom 27  
    Ocena: 158
    Jeśli przeszukuje automatycznie to Fine Tuning nic tu nie pomoże. Ja myślę, że przyczyna leży gdzie indziej. Jeśli te programy są w pasmie VHF, to zwróć uwagę czy te pasmo jest załączane. Jeśli wybieranie zaczyna sie od kanału 21, to znaczy że trzeba zmienić tuner w trybie serwisowym. O ile pamiętam, to w opcji 'Tuner" powinno być 4002.Pozdrawiam. Lucjan
REKLAMA