logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam prostego programu do rysowania schematów elektrycznych, bez AutoCAD

*paweł* 23 Mar 2008 15:08 2729 7
REKLAMA
  • #1 4944698
    *paweł*

Specjalista Automatyk
    Ocena: 95
    Witam.Jak w temacie,interesuje mnie jakiś prosty,a w miarę dobry program do rysowania schematów elektrycznych.Zna ktoś takowy? Autocad nie wchodzi raczej w grę.Proszę o jakieś sugestie.
    Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    Automation-Systems
    Domatków 36, Kolbuszowa, 36-100 | Tel.: 17 XXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: automatyka-sklep.eu
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4944737
    stonkers
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    Electronic Workbench

Kiedys w szkole o ile sie nie myle uczylismy sie rysowac, projektowac uklady i robic wirtualne pomiary na tym programie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4949461
    starter55
    Poziom 24  
    Ocena: 103
    Autotrax, Sprint Layout5
    Jesli chcesz cos z tych programow moge ci pomoc, reszta na pw.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 5078999
    MasterTomson
    Poziom 11  
    Hej wydaje mnie się, że najlepszym pod tym względem byłby Pspice, jak chcesz to wyśle Ci go na maila, pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #5 5079050
    11111olo
    Poziom 42  
    Ocena: 795
    Proponuję Design Explorer (Protel). Choć to nie najprostszy program biję wyżej wymienione na łeb. Nie warto się męczyć w tamtych
  • REKLAMA
  • #6 5079065
    *paweł*

Specjalista Automatyk
    Ocena: 95
    Witam.Byłbym wdzięczny za każdą pomoc.Jeśli można podesłać któregoś na e mail to będę wdzięczny.Tamte sprawdziłem i nie zabardzo przemawiają do mnie.Może te będą przyjemniejsze.Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    Automation-Systems
    Domatków 36, Kolbuszowa, 36-100 | Tel.: 17 XXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: automatyka-sklep.eu

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano prostego programu do rysowania schematów elektrycznych, wykluczając AutoCAD. W odpowiedziach polecano kilka narzędzi: Electronic Workbench, używany do projektowania układów i wirtualnych pomiarów; Autotrax oraz Sprint Layout 5, z możliwością pomocy w obsłudze; Pspice, rekomendowany jako najlepszy pod względem funkcjonalności; oraz Design Explorer (Protel), uznany za bardziej zaawansowany, ale przewyższający wymienione programy. Dodatkowo zasugerowano odwiedzenie forum elektroda.pl jako źródła dalszych informacji. Autor wyraził wdzięczność za pomoc i zamknął temat.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA