logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć DVD (Euro, chinch) do TV z wyłącznie gniazdem antenowym?

ardek 23 Mar 2008 15:11 2229 4
REKLAMA
  • #1 4944710
    ardek
    Poziom 8  
    Witam. Mam pytanie czy jest mozliwosc podlaczenia dvd pod tv ktory ma tylko gniazdo antenowe? W dvd mam wyjscia Euro i chinch.

Moderowany przez oldboy:

Przeniesiono z działu VCR VCP DVD DVIX

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4945401
    ardek
    Poziom 8  
    TO JEDYNY SPOSOB?

Moderowany przez Artur k.:

Regulamin p.10.9
    Następnym razem będzie ostrzeżenie.

• REKLAMA
  • #4 4945844
    kamloot
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    Witam ...czy posiadasz magnetowid stareszego typu z modulatorem Wcz ? , jeżeli tak to podłącz DVD pod chincz lub euro magnetowidu ,następnie ten magnetowid kablem koncentrycznym do telewizora , trzeba wyszukac kanał w tv w jakim nadaje nodulator z magnetowidu jest to przeważnie kanał 34 UHV i i masz gotowe połączenie ,Wcz . (magnetowid w tryb AV ). pozdrawiam
  • #5 4946233
    Fabi20
    Poziom 16  
    Ocena: 23
    Witam.
    Możesz sam zrobić sobie modulator ze starego video, a właściwie to jest w nim gotowy modulator, trzeba go tylko wymontować podpatrzeć na które wyprowadzenie szło zasilanie, podłączyć zasilanie (np wykorzystując zasilacz stosowany we wzmacniaczach antenowych 12V 100mA). Podpinasz modulator pod TV z podłączonym zasilaniem i wyszukujesz na TV częstotliwości na której ten modulator pracuje, jeżeli znajdziesz to dotykasz palcem pokolei wyprowadzeń modulatora i jak usłyszysz brum sieciowy w glośniku telewizora to znaczy ze to wyprowadzenie to właśnie wejście audio, pozostanie Ci jeszcze tylko wejście sygnału wideo, doprowadzeasz te oba sygnały przez kondensatory 1mikro i masz gotowy modulator. Ja takich juz kilka zainstalowalem i dzialaja bez zarzutu.
    Pozdrawiam.
REKLAMA