logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć instrukcję obsługi do pralki PDH-885 Dalia?

zf 10 Sty 2004 19:27 2157 4
REKLAMA
  • #1 470044
    zf
    Poziom 11  
    Dostałem w prezecie używaną PDH-885 Dalia, niestety bez instrukcji, po PS-ie
    to dla mnie czarna magia, poszukuje instrukcji,prosze o pomoc :roll:
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 470832
    zf
    Poziom 11  
    dzieki , ale schematy połączeń mam ,chodziło mi o instrukcje użytkowania .Niewiem np. jakie funkcje ma ta pralka .Jest aż 8 przycisków i 2 pokrętła .Nie wszystko rozszyfrowałem .
    1 -zał/wył
    2-?
    3-domyślam się ze to 1/2 wkładu czyli jakies pranie oszczędne
    4-wył wirówka
    5-otwieranie dzwiczek
    6-?
    7-?
    8-wirowanie na obrotach mniejszych400,bo pralka ma chyba 800
    a tak właściwie kombinacje tychklawiszy pralkę ma użytkować 82-letnia kobieta
  • REKLAMA
  • #4 475319
    latanmp
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Piktogramy przy przyciskach pozwalają rozszyfrować ich funkcje, i tak:
    - „E”, przcisk programu energooszczędnego – wciśnięcie umożliwia pranie tkanin na pr. 2 w temp. 60 st., zapewnia dłuższy czas prania niż na pr. 3 i niższa temp. niż na pr. 2;
    - „miednica ze strzałką w górę”, przycisk progr. wysoki poziom wody, wciśnięcie podwyższa do II poziomu hydrostatu na płukaniach (dla alergików);
    - „miednica ze strzałką w dół”, przycisk kontynuacji płukania, wciśnięcie powoduje na automatyczne przejście na odpompowanie wodu i odwirowanie po zakończeniu programu specjalnego lub programu wełna (w przypadku tych programów, bez wciśniętego przycisku, pranie pozostaje w wodzie);
    - „miednica (bez strzałek)”, przycisk programu moczenie, wciśnięcie powoduje długotrwałe moczenie prania przy wysokim poziomie wody i temp. 40 st. Po zakończeni, pranie pozostaje w wodzie, aby nastąpiło odpompowanie należy zwolnić przycisk i wcisnąć ten z „Miednica i strzałką w dół”
    Współczuję 85 letniej Pani obsługującej tą pralkę, jednak co PS 663, to PS.
  • #5 475339
    zf
    Poziom 11  
    wielkie dzięki, już mam jaśniej w głowie
    został jeszcze nie wyjaśniony drugi przycisk w górnym rzędzie jakby (odważnik),jeszcze raz dziękuje!!!
REKLAMA