logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Alcatel OT-C701 używając Furiousa, Infinity lub Multiboxa?

bialyziom 25 Mar 2008 18:46 5142 8
REKLAMA
  • #1 4953185
    bialyziom
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Mam furiousa, infinity i multiboxa, infinity robi loki z tego na 100% ale trzeba wgrywac flesz bez loka a mi chodzi o to ze telefon ma pl manunatomiast na suporcie nie ma flesza z pl bez loka jest ale taki co ma simlocka w orange. Zvczytalem full flesza z tego telefonu i wyslalem na adres meilowy infinity tak jak w instrucji na suporicie, mieli odselas ten flesz bez loka ale odpisali zebym uzyl plikow z supostu. napisalem i jak sprawa wyglada to odpisali ze niedlugo ma byc update. Ma ktos pomysl jak zdjac loka z tego telefonu sprzetem ktorym posiadam albo moze ktos podesle bakap z pl i bez loka.
  • REKLAMA
  • #2 4953277
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2090
    Jeżeli masz mt-boxa to możesz zrobić to po imei (koszt 10kredytów) wszystko można poczytać na supporcie mt boxa.
  • REKLAMA
  • #3 4953605
    GSMUnlock
    Poziom 26  
    Ocena: 63
    Dokładnie.

Jedynie po IMEI, Easy Unlocker na przeykład ma duze problemy z prawidłowym skalkulowaniem kodu z serwera, Multi-Box wogóle nie obsługuje wynalazków z serii Cxxx.
  • REKLAMA
  • #4 4953693
    jarni
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Polecam zawalczyć przez Easy Unlocker. Jakoś przed tygodniem miałem c701 z polskiego orange i wszystko poszło jak po maśle. Kabelek usb z pudełka, sterowniki z dołączonej płyty CD i EU Box. Pierwszy skalkulowany kod wystarczył, cos jak odsmoczenie samsunga L760, bułka z masłem, pzdr
  • #5 4953766
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    Furious po Pathu, tylko ze po flashu brak PL jezyka.
  • #6 4954356
    GSMUnlock
    Poziom 26  
    Ocena: 63
    A przypadkiem AlcaTraz (Griffin MT-Box) nie robi C701, bo już zgłupiałem...
  • REKLAMA
  • #7 4954888
    bialyziom
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    No wlasnie telefon jest z vodafona i ma pl. Powiedzialem ze moge zrobic go w ciagu 20 minut ale nie bedzie pl, albo jesli to nie problem to moge przerobic go na pl orange, ale klientka ma play i powiedziala ze woli poczekac a zeby to bylo z pl i bez loka. Mam jeszcze jedno pytanie cos mowila ze ma jeszcze jeden z pl i bez loka a mozna by z niego zczytac full flesz i wgrac do tego z vodafona??? Nie bedzie problemow z imeiem??? Co o tym myslicie??? A co do easy unlokera to mialem w zeszlym tygodniu c550 z ktorym sobie nie poradzil, multi box tez nie dal rady. Wiec z tymi alkatelami to roznie jest.
  • #8 5067904
    Robinson
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    jarni napisał:
    Polecam zawalczyć przez Easy Unlocker. Jakoś przed tygodniem miałem c701 z polskiego orange i wszystko poszło jak po maśle. Kabelek usb z pudełka, sterowniki z dołączonej płyty CD i EU Box. Pierwszy skalkulowany kod wystarczył, cos jak odsmoczenie samsunga L760, bułka z masłem, pzdr

Nie wiem czemu robię (OT-C701) odczytaj kod i po wpisaniu wyskakuje mi komunikat : "Proszę czekać minutnik włączony" i po tym komunikacie ponownie prosi o kod sieci. Czytałem euboxem kilka razy kod z telefonu i zawsze wychodzi taki sam. Co zrobić ? Próbuję zrobić ustawienia fabryczne ale ten telefon nie ma takiej funkcji.
  • #9 5280800
    mixtel2
    Poziom 11  
    U mnie to samo co u robinsona-hmm(kombinuje)

Numer IMEI: *#06#
    Wersja oprogramowania i imei: *#06#
    Net Monitor (ukryte menu): 000000*
    wszystkie przekierowania anulowany (np na poczte glosowa): * # 2 1 #
    zmiana na jezyk polski: *#0048#
    zmiana na jezyk automatyczny telefonu: *#0000#
    takze dla BE4/BE5 ponizsze:
    przywraca ustawienia fabryczne (Factory Reset): ###847#
    Master reset: ###337*07#
    Uniwersalny kod na zamianę kodu użytkownika:
    -HD1, HE1 -25228353
    -BE1, BE3, BE5 - 25228352
    -BE4, BF3, BF4, BG3, BH4 -83227423
    Ustawienia sieciowe dla OT 332 i nowszych
    Add: ###765*02#
    Lock: ###765*05#
    Erase: ###765*07#
    Unlock: ###765*08#
    Deactivate: ###765*78#

dałem ten kod z Deactivate usunołem kilka kategorji -zostaje tylko siec--potem kod unlok -wpisuje kod z euboxa i działa :) wszystko na właczonym telefonie z karta sim na jakiej telefon wczesniej działał-Powodzenia :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy zdjęcia simlocka z telefonu Alcatel OT-C701 przy użyciu narzędzi Furious, Infinity oraz Multibox. Użytkownik posiada wszystkie trzy urządzenia i szuka metody na odblokowanie telefonu z sieci Play, zachowując polski język i pełny firmware bez simlocka. Infinity wymaga wgrania firmware bez simlocka, którego na supportach brakuje, a aktualizacja ma się pojawić wkrótce. Multibox umożliwia odblokowanie po numerze IMEI, jednak nie obsługuje serii Cxxx, a Easy Unlocker ma problemy z prawidłowym generowaniem kodów. Furious pozwala na odblokowanie przez flash, ale powoduje utratę polskiego języka. Pojawiła się sugestia, by użyć Easy Unlockera, który w niektórych przypadkach działa bezproblemowo. Wątpliwości budzi możliwość wgrania firmware z innego telefonu bez konfliktu z IMEI. Dodatkowo podano kody serwisowe do resetu i odblokowania telefonu, które mogą pomóc w manualnym wpisaniu kodu odblokowującego. Wskazano, że odczyt i wpisanie kodu odblokowującego z euboxa działa, ale telefon może wyświetlać komunikat o minutniku oczekiwania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA