logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Darmowa mapa Polski na Sony Ericsson K800i - jaka aplikacja?

patryk03091995 25 Mar 2008 19:14 16440 9
REKLAMA
  • #1 4953347
    patryk03091995
    Poziom 10  
    Znacie jakąś dobrą darmowa mapa polski na k800i.
  • REKLAMA
  • #2 4987851
    dexterslab
    Poziom 13  
    pewnie
    pobierz sobie Google Maps Mobile. to aplikacja JAVA, całkowicie free.
    w telefonie wklep www.google.com/gmm

u mnie na k800 w erze taktak działą super, jest tylko problem bo program mapy ciagnie z internetu (w sumie niewiele, całe miasto to kilkaset kilko) ale jakoś dziwnie naliczają, nie za dane tylko jak za pobieranie tapet/dzwonków. wyjaśnianie w toku.

nie mniej polecam. szybka dość dokładna itd.

alternatywa to zumi light, ale to mapa WAP wiec obsługa jest niewygodna...

-----
    po aktualizacji softu w telefonie pokazała się opcja MyLocation :D oraz podawanie nazwy miejscowości czego przedtem dziwnym trafem nie było.
  • REKLAMA
  • #3 4995247
    patryk03091995
    Poziom 10  
    a jest jakaś która działa bez połączyenia z netem
  • #4 4995665
    keriks
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    połaczenie z netem jest jeszcze małym problemem. Wiekszy to odbiornik GPS bo ten model telefony nie jest wyposażony w coś takiego. Sam mam K850i i przerabiałem ten problem.
  • REKLAMA
  • #5 4995910
    patryk03091995
    Poziom 10  
    chodzi mi o jakomś aplikację (coś podobnego do pobrania z gazety za 9 zata ) z nazwami ulic. Może być mapa Częstochowy
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 4996688
    dexterslab
    Poziom 13  
    miałem kiedyś taką co nie pobiera, ale miałą tylko miasta i większe drogi. nic wartościowego.

jak chcesz dobrą, to telefon z symbianem+automapa/tomtom/albo inny klon. ale taka kosztuje kilkaset zł
  • #7 4997023
    patryk03091995
    Poziom 10  
    Dzięki już wiem że nie mam co szukać.
  • #8 4997889
    jajcek
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    dexterslab napisał:
    miałem kiedyś taką co nie pobiera, ale miałą tylko miasta i większe drogi. nic wartościowego.

jak chcesz dobrą, to telefon z symbianem+automapa/tomtom/albo inny klon. ale taka kosztuje kilkaset zł

A od kiedy to AutoMapa działa pod symbianem?
  • #9 5000878
    dexterslab
    Poziom 13  
    sorry za wprowadzenie w błąd. nie miałem na myśli programu o Tej nazwie tylko ogólnie mapę samochodową. swoją drogą szkoda ze AutoMapa nie działa na Symbianie. TomTom jest tak drogi, że lepiej dołożyć i normalną nawigacje kupić
  • #10 5006660
    patryk03091995
    Poziom 10  
    Nic nie szkodzi.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano darmowej aplikacji z mapą Polski działającej na telefonie Sony Ericsson K800i. Zaproponowano Google Maps Mobile jako bezpłatną aplikację Java, która wymaga połączenia z internetem do pobierania map, co może generować nietypowe opłaty. Alternatywnie wspomniano Zumi Light, jednak jest to mapa WAP o niewygodnej obsłudze. Problemem jest brak odbiornika GPS w K800i, co ogranicza funkcjonalność nawigacji offline. Próby znalezienia aplikacji działającej bez połączenia internetowego zakończyły się niepowodzeniem, dostępne darmowe mapy miały ograniczony zakres (tylko miasta i główne drogi). Wskazano, że bardziej zaawansowane rozwiązania, takie jak AutoMapa czy TomTom, działają na telefonach z systemem Symbian, ale są płatne i wymagają droższych urządzeń. AutoMapa nie jest dostępna na Symbianie, a TomTom jest kosztowny, co skłania do zakupu dedykowanego urządzenia nawigacyjnego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA