logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows xp sp2. Błąd, nie można zainstalować Kasperskiego.

gralux1979 26 Mar 2008 09:32 1805 4
REKLAMA
  • #1 4955451
    gralux1979
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    po uruchomieniu systemu (win xp sp2) pojawia mi się następujące okno na pulpicie:

Windows xp sp2. Błąd, nie można zainstalować Kasperskiego.

okienko ma związek z kaspersky internet security 6.0.

Chciałbym tylko dodać, że wcześnie komp uruchamiał się w trybie awaryjnym. Ale w tej chwili uruchamia się normalnie.
    Odinstalowałem Kaspersky IS i komunikat się nie pojawia ale nie mogę z powrotem zainstalować kasperskiego. (pod koniec instalacji wyskakuje okno iż z powodu błędu nie da się zainstalować antyvira). Instalowałem inną wersję kasperskiego i to samo.
    Próbowałem Przywrócić system - kaspersky "przywraca się" ale dalej pojawia się okienko po uruchomieniu komputera (wklejone powyżej).

Komp wygląda na "czysty" - skanowany mks-online, spyboot'em, adawre'em, kaspersky online skaner. Nic nie wykrywa, żadnych trojanów.

Co to może być?
    POMOCY!
  • REKLAMA
  • #2 4955469
    Szuler17
    Poziom 23  
    Ocena: 86
    Może po prostu windows jest zj... popsuty lub źle zainstalowany. Na swoim komputerze miałem podobną sprawę. Nic nie dało się zainstalować bo windows wyrzucał błędy, zamulał się i nie dało rady nic zrobić. Przeinstalowałem winde i po kłopocie. Ostatecznie coś z dyskiem nie tak.
  • REKLAMA
  • #3 4955487
    kkaarrooll503
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    może też pomóc tylko naprawa Windowsa bez konieczności jego formatowania , czyli przy instalacji nowego Windowsa wciskamy R i pliki Windowsa zostaną usunięte i wgrane na nowo , natomiast wszystkie pozostałe ustawienie zostaną zachowane
  • REKLAMA
  • #4 4955521
    Pikolini
    Poziom 19  
    Ocena: 14
    Odinstaluj Kasperskiego.
    Restart
    Usun recznie katalog: C:\WINDOWS\WinSxS
    Restart
    Tryb awaryjny
    Uruchom windows normalnie
    Instaluj Kaspersky
  • #5 4958568
    gralux1979
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic745259.html

oto cytat z powyższego linku:

"Jak widać, całkowite usunięcie tego foldera nie jest dopuszczalne"
    chodzi oczywiście o skasowanie folderu WinSxS w Windows.

Przeinstalowałem Winde i dalej to samo.
    Ni da się zainstalować Kaspersky IS
REKLAMA