logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Shoutcast w akademiku - problem z połączeniem przez zewnętrzne IP 156.17.187.157

joemonster88 27 Mar 2008 23:12 1744 5
REKLAMA
  • #1 4963355
    joemonster88
    Poziom 2  
    Otóż wszystko skonfigurowałem jak należy, jest połączenie lecz po daniu linka znajomym nie mogą połączyć się z hostem... a radio tools pokazuje mi że jestem za jakimś proxy najwyraźniej czy coś...:< Co robić?? helpzor

Dodano po 8 [minuty]:

dobra odkryłem ze moje zew. ip to 156.17.187.157 . a te ktore podalem w konfiguracji wtyczki w winampie do shoutcasta to calkiem inne.... i tylko na nim shoutcast mi senduje bajty:) lipa co teraz?
  • REKLAMA
  • #2 4963712
    Pytong
    Poziom 32  
    Ocena: 81
    Zewnętrzne IP lub przynajmniej przemapowane porty na routerze, za którym jest twój komputer. Inaczej dotykanie sie tego tematu jest bezcelowe.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4963971
    PaPrYcZaK
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    ale ty chcesz zeby twoi koledzy z akademika mogli sluchac tego radia czy ci z poza?
    bo jesli ci z poza to pozostaje ci raczej jakis program typu hamachi ale to bez sensu by bylo:\

a jesli chodzi o wewnatrz akademickiej sieci... to musisz podac im wewn.adres ip:) typu 10.x.x.x albo 192.168.x.x lub 172.x.x.x

pozdrawiam

Zobowiązuję kolegę do poprawienia pisowni przed napisaniem następnej wiadomości. [mbo]
  • REKLAMA
  • #4 4964419
    joemonster88
    Poziom 2  
    Dzieki wielkie za odpowiedzi ale jestem strasznym laikiem w sprawach sieci komputerowych...:( Panu Pytongowi o co dokładnie chodzi?
    Hmmm... Docelowo chcę zrobic radio (muzyka w tle, mikrofon) dla 1-4 osób znajomych:) Bardzo mi zależy... Jednak jak sie domyślam zewnętrzne IP stoi na przeszkodzie... Te osoby są z poza akademika. Program hamachi... Dzięki niemu będę mógł SHOUTCAST używać normalnie?:) Czy przez ten hamachi emitowanie własnych audycji do znajomych to już całkiem inna bajka? Dziękuję z góry
  • REKLAMA
  • #5 4964464
    Pytong
    Poziom 32  
    Ocena: 81
    joemonster88 napisał:
    Program hamachi... Dzięki niemu będę mógł SHOUTCAST używać normalnie?:)

Dzięki niemu komputer będzie mieć bezpośrednią łączność z innymi użytkownikami hamachi .. zastosowanie bez ograniczeń.
  • #6 4964537
    PaPrYcZaK
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    dokładnie tak jak napisał Pytong :) czyli inni użytkownicy żeby mogli słuchać tegoż samego radia będą zmuszeni do zainstalowania HAMACHI :]
    pozdrawiam
REKLAMA