logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung x640 - brak dźwięku w słuchawce po wymianie głośnika i taśmy

tyski107 28 Mar 2008 12:29 1440 6
REKLAMA
  • #1 4964584
    tyski107
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam mam problem z samsungiem x640 niema głosu w sluchawce wymiemilem głosnik i nic myslałem ze tasma ale to tez nie przelozylem płyte do innego tel i głosu tez niema czyli cos na płycie moze ma ktos jakąs solucje na to dzieki pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4969324
    PiM_FM
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    przyłuż jedną koncówke od miernik do masy drugą do padu od głośnika i daj na test diody jak coś pokaże to znaczy ze gdzieś przejeście jest, z drugim padem zrób tak samo. Wszystko robisz bez wlutowanego głośnika
  • REKLAMA
  • #5 4981027
    tyski107
    Poziom 11  
    PiM_FM napisał:
    przyłuż jedną koncówke od miernik do masy drugą do padu od głośnika i daj na test diody jak coś pokaże to znaczy ze gdzieś przejeście jest, z drugim padem zrób tak samo. Wszystko robisz bez wlutowanego głośnika

no pomierzylem wszystko jest ok kurcze cos na płycie bedzie tylko niewiem gdzie
  • REKLAMA
  • #6 5002833
    tyski107
    Poziom 11  
    witam doszłem do tego co było prosta usterka jedna noka od gniazda ze słuchawek była urwana przylutowałem i odziwo wszystko chodzi jak ktos ma taki problem jak ja to warto najpierw sprawdzi i poprawic styki lutownicze na gniezdzie od słuchawek
  • #7 5002841
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    Rozumiem że wszystko jasne i temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ W telefonie Samsung X640 wystąpił brak dźwięku w słuchawce po wymianie głośnika i taśmy. Sprawdzono przejścia na gnieździe słuchawkowym oraz ciągłość połączeń za pomocą miernika, jednak problem pozostał. Ostatecznie przyczyną okazało się urwane jedno z nóżek gniazda słuchawkowego na płycie głównej. Po przylutowaniu uszkodzonego styku dźwięk w słuchawce został przywrócony. Zaleca się w takich przypadkach najpierw dokładne sprawdzenie i ewentualną naprawę lutowań na gnieździe słuchawkowym.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA