logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

APF 21 PIP - Jaki zamiennik kineskopu A51EEV13X01?

chru 28 Mar 2008 18:17 1071 1
REKLAMA
  • #1 4965917
    chru
    Poziom 17  
    Ocena: 30
    Witam.mam do uruchomienia w.w telewizorek.choć wiekowy to łączy mnie z nim sentyment [pierwszy jaki kupiłem ]padł mi kinolek,opis A51EEV13X01.Ponieważ nic nie znalazłem o tym oznaczeniu proszę o pomoc w dobraniu odpowiedniego zamiennika.Z góry dzięki.

Proszę poprwić tytuł tematu - powinien odpowiadać wymogom p.11 regulaminu.
    Proszę uzupełnić brakujące spacje po znakach przestankowych.
    Przeniosłem z TV. [Mirek Z.]
  • REKLAMA
  • #2 4966624
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    A były A51EEV? A48EEV owszem tak. Może to EBV?
    Zresztą to i tak bez znaczenia. Praktycznie każdy 90° da się założyć. A48, byle rozstaw uchwytów pasował, też nie "wyskakiwał" z tych starych obudów.
    Dobierasz tylko bańkę z taką samą grubością szyjki, nakładasz stary zespół odchylania i wszystko powinno hulać. Jeśli masz coś z trochę inną krzywizną kineskopu to zostawiasz jego cewki i dopasowujesz układ TV. Czasami bywa przy tym trochę kombinacji - ale skoro pamiątka.....
    Kineskop z inną szyjką wymaga pewnych przeróbek - podstawka kineskopu, pewno jakieś drobne zmiany w odchylaniu.

Jeśli więc masz dostęp do starych, niewyeksploatowanych kineskopów to próbuj. Jeśli nie to nawet sentyment powinien przegrać z ekonomią.
REKLAMA