logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mototrola L6 nie działa podświetlenie wyświetlacza - solucja

energy7 28 Mar 2008 22:15 1119 4
REKLAMA
  • #1 4967105
    energy7
    Poziom 23  
    Ocena: 33
    Motorola L6 telefon był zalany jakimś sokiem, wycyściłem płytki. Wgrałem softa.
    Nie działa tylko podświetlenie LCD, nie jest to wina czujnika światła bo widać reakcję zmiany światła na klawiaturze.

Taśma LCD ok, przejścia dioda złącze są ok, diody także. Wyświetlacz czysty nie został zalany.

Co jeszcze może być przyczyną??
  • REKLAMA
  • #2 4967497
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Podnies zlacze i zobaczysz ze jest pod nim masa syfu i pewnie poszla jedna z dwoch sciezek podswietlenia. Jedna ma wyprowadzenie na wierzchu plyty (kondzior obok ukladu zasilania).Druga w razie potrzeby mozna sprawdzic, mam i kilka takich plyt i schemacik ;)
  • REKLAMA
  • #3 4967529
    energy7
    Poziom 23  
    Schemat mógłbyś udostępnić, mam niestety tylko schemat blokowy a z tego to nic nie wyczaruje.
  • REKLAMA
  • #4 5013170
    energy7
    Poziom 23  
    Odświeżam temat...

Wyświetlacz wyświetla obraz, ale nie ma prądu na diodach, skąd mogę pociągnąć napięcie żeby było podświetlenie, można np. z klawiatury??
  • #5 5014935
    energy7
    Poziom 23  
    Załączam solucję na niedziałające podświetlenie w Motoroli L6, mi pomogło.

Moderatora proszę o scalenie postów i zamknięcie tematu.
    Załączniki:
    • Mototrola L6 nie działa podświetlenie wyświetlacza - solucja l6 light solution.JPG (65.4 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA