logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór urządzeń do serwisu GSM: SmartClip, Dreambox, SeTool, Jaf, mikroskop

jacunio 29 Mar 2008 12:28 1128 7
REKLAMA
  • #1 4968668
    jacunio
    Poziom 18  
    Witam,

Mam zamiar spróbować swoich sił we własnym biznesie, i mam dylemat nad wyborem urządzeń, chciałbym się doradzić "Starych Wyjadaczy" co tu można wziąć, oto moja lista:

- SmartClip + SCard
    - Dreambox
    - SeTool + Logi
    - Advance BB5
    - Mikroskop
    - Furious Gold
    - SMTi
    - Easy Unlocker
    - Jaf + pkey

Proszę o porady co ewentualnie zmienić dodać co wy o tym sądzicie

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4968849
    .::TeLeMaNiAk::.
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    według mnie to dobry sprzęt jak na początek.
  • REKLAMA
  • #3 4969032
    jacunio
    Poziom 18  
    znaczy sie ja pracowałem w tej branży już trochę, pracowałem na paru sprzętach ale nigdy we własnym biznesie, dlatego wole sie doradzić kogoś z o wiele większym doświadczeniem, zauważyłem brak NS Pro, i teraz stoje przed wyborem czy NS Pro czy UST Pro??
  • #4 4969060
    Wasz3k
    Poziom 25  
    Ocena: 8
    Ja używam NS Pro i jestem zadowolony mogę polecić NSpro.
    Pracowałem chwilę na UST ale są z nim problemy...
  • REKLAMA
  • #5 4969403
    dziekanone
    Poziom 29  
    Moim zdaniem tylko i wyłącznie NS Pro.
  • REKLAMA
  • #6 4969421
    PiM_FM
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    Ja zastanawiał bym sie na dongle rockerem od Legiji i aktywacją da sagema. A co do dreamboxa to kupił bym odrazu z aktywacją do SE.
  • #7 4969434
    dziekanone
    Poziom 29  
    DreamBox teraz występuje w wersji PLUS bądź SE z aktywowaną obsługą SonyEricssonów. Cena poniżej 900zł.
  • #8 4969512
    jacunio
    Poziom 18  
    oczywiście dreamboxa kupuje tylko po jego SE, a że tez ma siemensy to martech odpadnie ale tez by sie przydał a do sagemów kupuje SMTi wiec wszystko inne zbędne jest, myślę że zakupie NS Pro + NS JTag, zastanawiam się także na dorzuceniem do zestawu infinity co myślicie o infinity??

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyboru sprzętu do serwisu GSM na start własnego biznesu. Wstępna lista urządzeń obejmuje SmartClip + SCard, Dreambox, SeTool + Logi, Advance BB5, mikroskop, Furious Gold, SMTi, Easy Unlocker oraz Jaf + pkey. Uczestnicy polecają jako podstawę NS Pro, wskazując na jego stabilność i przewagę nad UST Pro. Dreambox w wersji PLUS lub SE z aktywacją obsługi Sony Ericssonów jest rekomendowany, z ceną poniżej 900 zł. Zalecane jest kupno Dreamboxa z aktywacją SE oraz rozważenie dongla Rocker od Legiji z aktywacją do Sagemów. Do obsługi Sagemów polecany jest SMTi, co pozwala ograniczyć inne urządzenia. Wśród dodatkowych rozważań pojawia się NS JTag oraz zestaw Infinity jako uzupełnienie. Wskazano, że Martech odpada ze względu na obsługę Siemensów, które są dostępne w Dreamboxie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA