logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6280 - biały ekran, najprawdopodobniej soft padł

Kriss39 30 Mar 2008 01:35 2345 3
REKLAMA
  • #1 4971644
    Kriss39
    Poziom 1  
    Witam
    Mam problem z Nokią 6280 a mianowicie prawdopodobnie padł w niej soft wszystko objawia się tym, że po monicie powitalnym (łączące się ręce) pojawia się biały ekran wyświetlający tylko stan baterii, a raz na kilka włączeń pojawi się zamiast niego tapeta i jeszcze wskaźnik zasięgu.
    Co należało by zrobić żeby wgrać ponownie soft Jakie programy są do tego potrzebne i jak duże jest ryzyko uwalenia telefonu przy tego typu operacji
    Mam do niej kabel DKU 2, telefon wykrywany jest po podłączeniu do komputera

Dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4972012
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    jak opłaca Ci sie zakup urządzenia typu JAF czy MT-Box żeby wgrać do Twojego telefonu nowe oprogramowanie to zakup sobie. Koszt - jakieś 700 - 800 zł.
    Ja bym proponował wizytę jakimś serwisie , który za niespełna 15 - 20 minut wgra Ci nowe oprogramowanie.
    Jakie koszty - każdy ma swoją cenę - dowiesz sie na miejscu.
    Co do ryzyka - dla fachowca nie ma żadnego :-) .
  • REKLAMA
  • #3 4972679
    diablokomis
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    Jesli ktoś jest początkujący , to każdy doświatczony odrazu go wysyła do serwisu :) Przecież po to jest te forum by czegos sie nauczyć. Hmm, jesli komp widzi ci fona jako model , a nie masz zielonego pojęcia o fleshowaniu, to spróbuj zainstalowac Nokia software Updater ściągniesz to ze strony nokia.pl , poczym połącz kablem telefon z komputerem urucham ten program , jeśli program pokaże ci że znalazł model i jest gotowy do aktualizacji , to podłacz ładowarke i nacisni dalej, program sam dokona wgrania. jesli to nie pomoze pozostaje ci komis , koszt 15-30zł
  • #4 4981425
    kendzierz1
    Poziom 20  
    Ocena: 46
    zacznij od softu ale jak znam życie to po sofcie zacznie sie resetować, przygasać, albo w ogóle nie wstanie, albo po jakimś czasie znowu padnie, itp.
    wtedy tylko wymiana D3001 pomaga (ewentualnie przelut ale to tez na krótka metę) i sam tego nie zrobisz bez sprzętu
REKLAMA