logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy każdy pilot uniwersalny pasuje do każdego TV?

MarekPPN 30 Mar 2008 21:37 13095 6
REKLAMA
  • #1 4974759
    MarekPPN
    Poziom 35  
    Ocena: 154
    Witam. Czy każdy pilot uniwersalny pasuje do każdego TV? Poszukuję odpowiedniego do mojego telewizorka. Dodam że oryginalny pilot to Grundig 750C.

Czy każdy pilot uniwersalny pasuje do każdego TV?

Mile widziane modele pilotów.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4974799
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2306
    Nie każdy i nie do każdego, metoda testowania.
    Pytaj w firmach oferujących piloty, mają odpowiednie katalogi i powiedzą Ci czy dany pilot/ zamiennik jest 1:1 ;) ?
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • #3 4974839
    MarekPPN
    Poziom 35  
    A czy jest możliwość jakoś porównania oryginalnego pilota z uniwersalnym by działał pod dany TV?

Lub czy sam mógłbyś podpowiedzieć który pilot pasowałby do TV, oczywiście jeśli jest taka możliwość.
  • REKLAMA
  • #4 4974894
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2306
    Sa takie które idzie dobrowolnie konfigurować, przypisywać poszczególne funkcje dla danych klawiszy, ale nie są one tanie.
    Chwilowo nie mogę podać, stary komputer mi padł i nie mam jeszcze wszystkiego w nowym :cry:
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4974946
    esiuabek
    Poziom 18  
    Ocena: 71
    Zamiast TP750 mam jeszcze 720 i 760. Pracują bez zarzutu. 760 ma jeszcze więcej klawiszy ale to nie przeszkadza bo jest dodatkowo do obsługi Video i Sat.
  • Pomocny post
    #6 4974981
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2902
    MarekSLU napisał:
    Witam. Czy każdy pilot uniwersalny pasuje do każdego TV? Poszukuję odpowiedniego do mojego telewizorka. Dodam że oryginalny pilot to Grundig 750C.

Pozdrawiam

Nie każdy. Jak już " pasuje " to jeszcze nie wykonasz wszystkich funkcji jakie ma oryginalny. Skoro wiesz jaki oryginalny to go kup.
    Zamiennik to "półśrodek"
  • #7 4976218
    MarekPPN
    Poziom 35  
    Wygląda na to że kupię oryginalny.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Nie każdy pilot uniwersalny jest kompatybilny z każdym telewizorem. Dopasowanie pilota uniwersalnego do konkretnego modelu TV wymaga sprawdzenia katalogów producentów pilotów lub firm oferujących zamienniki, które potwierdzą zgodność 1:1. Istnieją piloty uniwersalne programowalne, pozwalające na przypisanie funkcji do poszczególnych klawiszy, jednak są one droższe. Nawet jeśli pilot uniwersalny działa z danym telewizorem, może nie obsługiwać wszystkich funkcji oryginalnego pilota. W przypadku telewizora Grundig 750C zaleca się zakup oryginalnego pilota lub sprawdzonych zamienników z serii TP, takich jak TP720 lub TP760, które działają bez zarzutu i oferują dodatkowe funkcje, np. do obsługi Video i Sat.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA