logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy można zamienić laser KSS213 na KSS215 w wieży Sony GX450?

uhu 31 Mar 2008 23:34 2516 4
REKLAMA
  • #1 4979007
    uhu
    Poziom 16  
    Ocena: 23
    Mam do kolegów może trochę laickie pytanie ale klient przyniósł mi do naprawy wieże jak w temacie ,ewidentnie wyjechany laser ,zawsze mam w zwyczaju zakładać to co ma być a tu wszędzie w firmach stan zerowy jest tylko kompletny oryginalny mechanizm za prawie 300zł .Przyjrzałem sie temu laserowi i wyglądem absolutnie nie różni sie on od kss213, trochę boje sie próbować żeby nie załatwić elektroniki

może ktoś ma jakieś informacje czy można zamieniać te lasery
    Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 5014485
    uhu
    Poziom 16  
    czy nikt nie przerabiał tego tematu może ktoś wie gdzie dostać taki laser
    albo jaki ma zamiennik nigdzie nie można go dostać ???
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 5017609
    dybas
    Poziom 38  
    Ocena: 338
    Lasery KSS-213 występują w kilku odmianach. Też nie wiem, na czym polega różnica ale cenowo to jest przepaść. KSS-213C kosztuje np. 20 zł.
    Jest z wózkiem i silnikami. Trzeba przełożyć elektronikę. Z drugiej strony
    bywają kłopoty mechaniczne. A wtedy ratuje kompletny mechanizm.
    Dobrze przyjrzyj się budowie, sprawdź położenie i rodzaj gniazda do którego wpina się taśmę, tam może tkwić niespodzianka.
  • #5 5020250
    uhu
    Poziom 16  
    założyłem przed chwilą trochę zużyty ale sprawny laser kss213C i działa bez zarzutu odtwarza co każę bez problemu ,świadczy to że to pełny zamiennik kss215

co ciekawe laser który założyłem został zdjęty z innego sprzętu jako niesprawny (utykał na nagrywanych płytach ) a tu zasuwa bez problemu nagrywane także
REKLAMA