logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio SONY CDX-M600R -pare prostych pytan dla posiadacza

DawiDD 02 Kwi 2008 09:27 3359 7
REKLAMA
  • #1 4983753
    DawiDD
    Poziom 28  
    Ocena: 337
    Witam
    Kupiłem wczoraj radio SONY CDX-M600R przywiezione z Niemiec, byc może uszkodzone ale tego do końca nie wiem i właśnie dlatego chciałem zapytać jak to radio powinno sie zachować po podłączeniu zasilania. U mnie otworzył sie panel - świeci tylko niebieska dioda od podświetlania przycisku Eject i słychać "pikniecie" gdy przyciśnie sie jakiś przycisk. Doczytałem ze do tego radia trzeba wprowadzić kod ale za pomocą dzoja którego nie mam i nie wiem czy opłaca mi sie go dokupywać. Na LCD widać było ale bardzo słabo "1" a w następnych kolumnach "same cale czarne kratki"
    Proszę powiedzcie czy kod rzeczywiście można wprowadzić tylko dzojstykiem, czy może np pilotem IR tez, a może z panelu tez się da?
    I czy tak powinno sie zachowywać radio jak napisałem czy może cos powinno być inaczej
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4983837
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Wypadało by też "przywieść z niemiec" instrukcję obsługi lub chociaż poszukać jej w necie bo chyba dostęp do internetu posiadasz. Radio nie do końca zachowuje się poprawnie, powinno się jeszcze podświetlić ale prawdopodobnie ma typową usterkę, uszkodzoną taśmę od panela. Zwykle co roku trzeba ją wymieniać. A kod wpisuje się pilotem.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 4988162
    DawiDD
    Poziom 28  
    Wiesz kolego jak to jest jak sie kupuje używane rzeczy z Niemiec - można kupić komplet ale to graniczy z cudem - poza tym wszystko z Niemiec jest zawsze sprawne w ustach Turków - dlatego tez pytam o zachowanie radia. Czyli mówisz ze tylko dzojem można wprowadzić kod? A co z pilotami IR? Widziałem na allegro ze ktoś sprzedawał to radio tylko z pilotem, bez dzoja - to robił taka podpuche czy może jednak da rade pilotem?
    I ostatnie pytanie czy każdy dzoj SONY z małym jack'iem będzie pasował do radia czy tylko określony model?
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4988194
    SlaweK
    Poziom 43  
    A czy ty mnie czytasz jak turka ze "sklepu z nocnym zaopatrzeniem" ? Przecież wyrażnie napisałem w ostatnim zdaniu. Typowa polska moralność, Allegro,"przywiezione z niemiec", od kolesia co był właścicielem... Auto też kupujesz bez kluczyków i papierów, na ustne zapewnienie że jest legalne?

SławeK
  • REKLAMA
  • #6 4991098
    DawiDD
    Poziom 28  
    Widzę kolego SlaweK ze nigdy w Niemczech na flomarku nie byłeś i uważasz ze wszystko co bez papierów i niekompletne musi pochodzić z kradzieży - przejedz sie na flomark i zobacz jak to wygląda zanim zaczniesz mówić o "typowej polskiej moralności"
    dzięki kolego radiotom za podpowiedz
    pozdrawiam
  • #7 4991214
    SlaweK
    Poziom 43  
    Byłem ma Flohmarkt, bo tak się to pisze i wiem co się dzieje u nas ale nikt nie zmusza do kupowania takich rzeczy. Z resztą, moim zdaniem giełdy elektroniczne powinny być dla fachowców a nie szarych klientów na których tylko czekają jak sępy handlarze.

Wyrażnie Ci chyba napisałem że kod wpisuje się pilotem którego nie odróżniasz od joystick'a.

Myślę że temat można zamknąć.

SławeK
  • #8 4991221
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2315
    Nie pozostaje mi nic innego, jak zamknąć!
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Radio SONY CDX-M600R po podłączeniu zasilania powinno otworzyć panel i wyświetlić możliwość wprowadzenia kodu zabezpieczającego. W opisywanym przypadku panel świeci jedynie niebieską diodą podświetlenia przycisku Eject, a na wyświetlaczu LCD widoczna jest słabo cyfra "1" oraz czarne kratki, co może wskazywać na uszkodzenie taśmy łączącej panel z radiem – typową usterkę tego modelu wymagającą wymiany. Wprowadzenie kodu zabezpieczającego odbywa się wyłącznie za pomocą pilota IR, a nie joysticka (dzoja) ani panelu radia. Pilot IR jest niezbędny do odblokowania urządzenia, co potwierdzają doświadczenia użytkowników. Nie każdy joystick Sony z małym wtykiem jack będzie kompatybilny, jednak w tym modelu kod wpisuje się pilotem. Zaleca się poszukać instrukcji obsługi, aby potwierdzić procedurę i ewentualnie rozważyć wymianę uszkodzonej taśmy panelu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA