logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson 20MG79GL ch.TX91 - migająca dioda po wymianie pamięci 24C04

bodzikosan 04 Kwi 2008 18:00 1443 3
REKLAMA
  • #1 4993040
    bodzikosan
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Dzień dobry.Mam ma warsztacie thomsona ch.TX91 była uszkodzona pamięć 24C04, wymieniłem ją na inną i po włączeniu wchodzi w tryb serwisowy,po ustawieniu opcji i geomertii jest wszystko ok. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu tv.na moment zapala się zielona dioda i po chwili miga na czerwono,czyli znowu uszkodzona pamięć.Wymieniłem już parę pamięci,sprawdziłem zasilanie i nie wiem co dalej proszę o sugestie co jeszcze sprawdzić.

Podaj w tytule tematu model tego TV i dopisz w skrótowej formie rodzaj usterki. Reg. pkt. 11. [_OBCY_]
  • REKLAMA
  • #2 4993222
    gregor22
    Poziom 23  
    Ocena: 74
    Prawdopodobnie masz załączoną blokadę rodzicielską, przytrzymaj przycisk standbay na pilocie (czerwony ) przez ok. 8 sek. powinien się załączyć.
  • REKLAMA
  • #3 4994654
    kamiljan1
    Poziom 24  
    Ocena: 49
    Aktywacja blokady rodzicielskiej -przez kilka sekund trzymać wciśnięty przycisk standby.
    Twoje uszkodzenie wygląda mi na przeprogramowaniu się pamięci, miałem podobne przypadki robiła to uszkodzona klawiatura lokalna, można ją odłączyć. Kamil
  • #4 4997058
    bodzikosan
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Dopiero teraz przeczytałem opis napięć wychodzących z zasilacza i okazało się że Usys. mam 112V a z opisu wynikało że ma być 115V podniosłem to napięcie i narazie tv. gra.Usterka dosyć dziwna ponieważ efekt taki sam jak po założeniu blokady rodzicielskiej tzn.nie działała klawiatura a z pilota dało się włączyć tylko że po ok.3s. się wyłączał i migała dioda,tylko gdyby to była blokada rodzicielska to po wymianie pamięci powinna zniknąć.Dziękuję za zainteresowanie, zamykam temat.
REKLAMA