logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć komunikaty i naprawić internet w Operze i Mozilli na Windows XP?

obelix2 04 Kwi 2008 18:25 1224 8
REKLAMA
  • #1 4993127
    obelix2
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    Mam kilka problemów z Windowsem, Operą i Mozillą :cry:. Otóż :arrow:

- Wyświetla się dużo komunikatów (dymków) z problemami. Bardzo mnie to wnerwia. Czy można to jakoś wyłączyć :?:

- Jest internet, i mam trzy przeglądarki: Operę, Mozillę i Internet Explorer. Działa tylko Internet Explorer, tzn. odbiera internet - reszta wyświetla komunikat o błędzie. Próbowałem przeinstalować, ale również nie działa. Jak to naprawić :?:

- Na początku (wczytywania) Windowsa, włącza mi się lista/komunikat/błąd abym wybrał wersję windowsa - Windows XP Profesional lub Windows XP Profesional :| Z tym, że jeden nie działa a drugi działa. Używam tego drugiego, ale nie wiem jak zrobić aby ten komunikat się nie wyświetlał :?:

Bardzo proszę o szybką odpowiedź :!: :!:
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4993153
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    Jakich komunikatów ?
    Zamiast je wyłączać lepiej będzie usunąć przyczynę.

Jaki komunikat błędu ?
    Możliwe, że komunikacja z nich jest blokowana przez firewall lub maja złe ustawienia połączenia.

Wystarczy w pliku boot.ini usunąć zbędny wpis.
  • REKLAMA
  • #3 4993785
    obelix2
    Poziom 21  
    dymki to chodzi o aktualizacje, coś po angielsku, nowy sprzęt - mimo dodania, nowe urządzenie usb - mimo że takowego nie ma

co zrobić w tym boot.ini :?: :?:

sprawdzałem, nie jest blokowane
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4993826
    spinnaker
    Poziom 32  
    Ocena: 37
    W boot.ini usuń linijkę, w której jest wpis, z którego nie chcesz odpalać systemu
  • #5 4993898
    obelix2
    Poziom 21  
    a gdzie jest to boot.ini :?:
  • Pomocny post
    #6 4993940
    spinnaker
    Poziom 32  
    Ocena: 37
    Na aktywnej partycji (tam gdzie system)
  • #7 6149256
    obelix2
    Poziom 21  
    A można jakoś bardziej to objaśnić? Tak dla laika.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #9 6149785
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza trzy problemy dotyczące systemu Windows XP oraz przeglądarek Opera i Mozilla. Po pierwsze, pojawiają się uciążliwe komunikaty (dymki) o aktualizacjach i nowych urządzeniach USB, które użytkownik chce wyłączyć. Po drugie, internet działa tylko w Internet Explorerze, natomiast Opera i Mozilla wyświetlają błędy pomimo reinstalacji. Możliwą przyczyną jest blokada połączenia przez firewall lub błędne ustawienia sieciowe. Po trzecie, podczas uruchamiania systemu Windows XP pojawia się menu wyboru wersji systemu (Windows XP Professional), z którego jeden wpis działa, a drugi nie. Aby usunąć ten komunikat, należy edytować plik boot.ini znajdujący się na aktywnej partycji systemowej i usunąć niepotrzebny wpis. Alternatywnie można to zrobić przez Panel sterowania: System → Zaawansowane → Uruchamianie i odzyskiwanie → Ustawienia → Edytuj. Wskazano również link do oficjalnej pomocy Microsoft dotyczącej pliku boot.ini.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA