Mam pytanie.
Mam program sortujący 6 elementów tablicy(podanych z klawiatury) i czy taka pętle muszę napisać 5 razy no bo po 3 razach na przykład może być już posortowane ? Jak się będę zmieniać te liczby?
Na przykład w drugiej mam j=N-1 j>0.. i tam N-1 czy N-2.
a jak w następnych ? Ma to być program w języku C(wyłącznie ) z zastosowaniem tego co jest czyli zmiany indeksu pętli for bez boola itp.
1. Kod proszę umieszczać w znacznikach code.
2. Proszę poprawić błędy przed napisaniem następnego postu, wliczając w to błąd w temacie. Zdania rozpoczynamy wielką literą i kończymy kropką.
3. Przed poprawieniem tematu, proszę przeczytać regulamin, w szczególności punkt 11.
krzychoocpp
Mam program sortujący 6 elementów tablicy(podanych z klawiatury) i czy taka pętle muszę napisać 5 razy no bo po 3 razach na przykład może być już posortowane ? Jak się będę zmieniać te liczby?
Na przykład w drugiej mam j=N-1 j>0.. i tam N-1 czy N-2.
a jak w następnych ? Ma to być program w języku C(wyłącznie ) z zastosowaniem tego co jest czyli zmiany indeksu pętli for bez boola itp.
for(i=N-1;i>0;i--)
{
if(A[i]< A[i-1])
{
A[i]=A[i-1]+A[i];
A[i-1]=A[i]-A[i-1];
A[i]=A[i]-A[i-1];
}
printf("\n");
for(m=0; m<=N-1;m++)
printf(" %d",A[m]);
}
for(j=N-2;j>0;j--)
{
if(A[j]< A[j-1])
{
A[j]=A[j-1]+A[j];
A[j-1]=A[j]-A[j-1];
A[j]=A[j]-A[j-1];
}
printf("\n");
for(m=0; m<=N-1;m++)
printf(" %d",A[m]);
}1. Kod proszę umieszczać w znacznikach code.
2. Proszę poprawić błędy przed napisaniem następnego postu, wliczając w to błąd w temacie. Zdania rozpoczynamy wielką literą i kończymy kropką.
3. Przed poprawieniem tematu, proszę przeczytać regulamin, w szczególności punkt 11.
krzychoocpp