logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Elemis DV944HD - opinie o DVD z HDMI, USB i wielokanałowym audio

djlj24 05 Kwi 2008 19:58 2205 3
REKLAMA
  • #1 4997134
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1320
    Szukam DVD z wyjściem HDMI, złączem USB oraz wielokanałowym wyjściem audio. Widzę, że jest w promocji Elemis DV944HD, ma wszystko co trzeba, dodatkowo przód jest aluminiowy a nie plastikowy (co prawda brzydki wizualnie). Ciekawe jak to się sprawuje - cena jest zachęcająca 179 zł z kablem HDMI-HDMI.
  • REKLAMA
  • #2 5082991
    kraz73
    Poziom 28  
    Ocena: 29
    Mam takowe zakupione około stycznia tegoż roku i jak na razie jeszcze działa. Jedyny problem jaki u mnie występuje to przycinanie się filmów DVD po 3-4 godzinnym wygrzaniu. Nie wiem z czym może to być związane, bo dzieje się to tak na oryginałach jak i nagrywakach, ba, przypadłośc ta potrafi po chwili przejść a DVD odtwarzać następne 3 godziny ciągiem bez zacięcia.

Co do obsługi non stop katuje go na ustawieniu 1080i/60 z dzwiękiem po tym samym kablu lub po 5.1. i jak dotąd nie miałem problemów, nawet z dzwiękiem który w TV Sharp serii SA potrafił się gdzieś zgubić na wysokości wtyczki HDMI. Nie wiem natomiast jak sprawuje się na wyjściu component w HD.

Pomimo obsługiwania tekstu tylko w .srt /informacja z instrukcji obsługi/ kodeki jakoś potrafią sobie radzić także i z innymi pliikami tekstowymi, choć baza jest naprawdę zawężona, a na nowy firmware chyba nie ma co liczyć. A szkoda bo menu ustawień po prostu powala na podłogę. Jeszcze brzydszego chyba nie widziałem. Grafika rodem z czasów Commodore C-64.
  • REKLAMA
  • #3 5111823
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1320
    Tego przycinania to się właśnie obawiam przy tanich modelach, pierwsze moje DVD to miało i dlatego wróciło do sklepu. Czyli sobie raczej tego Elemisa odpuszczę i poszukam czegoś firmowego. Jakby tak wypuścili odtwarzacz BD wraz z DIVX (i to ten HD) to wtedy by sprawa była jasna. A tak nie chcę dużo inwestować w DVD w czasie jego powolnego odchodzenia.
  • #4 7664637
    alex8282
    Poziom 1  
    Miałem to dvd Elemis DV944HD tak go katowalem ze zacza sie wieszac , procesor strasznie zaczą sie grzać. oddałem go na gwarancje i niedało sie tego czegoś naprawic oddali mi gotuwke:)
REKLAMA