Posiadam mysz Logitech N231. Parę dni temu skradziono mi laptopa wraz z włożonym nadajnikiem, a mysz została. Znajomy ma taką samą mysz i moja mysz nie działała na jego nadajniku. Moje pytanie brzmi: czy jest możliwość jakiegoś zakupienia nadajnika i zgrania go z moją myszą ? Czy każda mysz ma przypisany swój nadajnik i po jego utraceniu mysz można wyrzucić ? (tak mi w Vobisie powiedziano) Za mysz dałem 150 zł więc myślę że gra warta świeczki.
Już sam znalazłem odpowiedź. Okazuje się że nie jest to myszka N231, tylko V200 C. Nigdzie na obudowie ani pod klapką myszki nie ma nazwy tego modelu. Model przez przypadek znalazłem na paragonie.
Znalazłem również aukcję na allegro z nadajnikiem do tego modelu za 27 zł, a "zgrywa" się go z myszką poprzez "konfigurację połączenia" w ustawieniach myszki.
Witam.Mam taki sam problem i taką samą mysz.Zepsuł mi się nadajnik to serwis wysłał mi nowy do tego modelu.Niestety ale myszka nie działa tzn. nadajnik wykrywa, instaluje poprawnie stery ale nadal mysz nie reaguje.Mógłby kolega Goldtrix bardziej szczegółowo napisać gdzie znajdują się te ustawienia połączenia myszki ?.W panelu sterowania pod "Mysz" nic ciekawego z ustawień nie miałem.Z góry thx za pomoc.
How to connect the cordless mouse to its receiver:
1. Launch the connect utility. (Note: You must have administrator rights.)
2. Turn on the mouse. If the mouse does not turn on, check the battery level.
3. Press and hold the left mouse button.
4. While still holding the left button, flip over your mouse.
1. If your mouse has a power or Reset button, briefly press once on the button while continuing to hold the left mouse button.
2. If your mouse has a slide switch for power, slide the switch off and back on while continuing to hold the left mouse button.
5. While still holding the left button, click the right mouse button 5 times, then release the left mouse button.
6. Click OK.
Generalnie ja zrobiłem tak (metodą prób i błędów):
1.Wyciągamy i wkładamy baterie.Raz klik na lewy przycisk.Wciskamy go jeszcze raz i nie puszczamy tylko na dole wciskamy przycisk "reset".Trzymamy w dalszym ciągu lewy oraz przyciskamy 5 razy prawy klawisz myszy.Puszczamy lewy i powinno działać.
Proponuje próbować do skutku.Mi się udało to za drugim razem.Ewentualnie próbować z kombinacjami przycisków.Metoda ta jest skuteczna w przypadku gdy mamy nowy nadajnik a myszka nie reaguje.
Po ponad roku użytkowania myszki z kupionym na allegro nadajnikiem mysz nagle przestała działać. Objawiało się to tym, że odbiornik USB był widziany przez kompa, myszka świeciła na zielono, co więcej oprogramowanie Logitech widziało tą myszkę, wskazywało nawet stan naładowania baterii na zielono, ale myszka nie reagowała na ruchy i kliki. Wyciągałem, wkładałem baterie, naciskałem reset na dole myszki, jednak nic nie przynosiło efektu. Próbowałem połączyć na nowo odbiornik przy pomocy "Narzędzia do ponownego nawiązywania połączeń" z menu start, ale też nie przynosiło to efektów.
W końcu zajrzałem tutaj i zrobiłem tak jak napisał kolega djvanj i za pierwszym razem odzyskałem łączność z myszką.
Witam potrzebował bym ten program może u mnie tez zadziała.Tamten link do programu jest już nie aktualny lub sama nazwę programu.Ponieważ miałem z poprzedniej myszki G7 nadajnik i baterie i dokupiłem samą myszkę system widzi instaluje sterowniki ale myszka nie działa . Z góry dziękuje za pomoc.
✨ Posiadacz myszy Logitech N231 zgłosił problem z utratą nadajnika po kradzieży laptopa, co uniemożliwiło działanie myszy. Okazało się, że model myszy to Logitech V200 C, a nadajnik można dokupić osobno, np. na Allegro za około 27 zł. Parowanie myszy z nowym nadajnikiem wymaga użycia specjalnego oprogramowania Logitech Connect Utility, które umożliwia konfigurację połączenia. Proces parowania polega na uruchomieniu programu z uprawnieniami administratora, włączeniu myszy, przytrzymaniu lewego przycisku i wykonaniu resetu myszy. Użytkownicy zgłaszali, że mimo wykrywania nadajnika przez system i poprawnej instalacji sterowników, mysz nie reagowała do momentu użycia tego narzędzia. Program Logitech Connect Utility jest dostępny na oficjalnej stronie Logitech. Po zastosowaniu tej metody możliwe jest ponowne sparowanie myszy z nowym nadajnikiem i przywrócenie pełnej funkcjonalności urządzenia. Wygenerowane przez model językowy.