logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Śledzenie samochodów na ekranie LCD za pomocą GPS

samsung913 08 Kwi 2008 13:27 11549 4
  • #1 5007071
    samsung913
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam!

Mam nadzieje, że umieściłem ten post w odpowiednim dziale. Poszukuję systemu śledzenia samochodów przez GPS. Raczej nie biorę pod uwagę rozwiązań typu - sms zwrotny ze współrzędnymi geograficznymi, bo to jest niewygodne. Tak samo jeśli chodzi o rozwiązanie typu - dzwonię do centrum obsługi i mówią mi gdzie znajduje się kierowca... Chciałbym, żeby system funkcjonował w taki sposób żebym z dowolnego miejsca na ziemi mógł oglądać przebiegi tras swoich kierowców na monitorze LCD. Czy płaci się tutaj jakiś abonament?

Nie miałem do czynienia wcześniej z tego typu systemem, jedynie ze swoją nawigacją w samochodzie. Czy takie coś w ogóle istnieje? I jaki jest koszt instalacji? Jeśli Ktoś z Państwa byłby tak uprzejmy podać odpowiednie linki z podobnym rozwiązaniem, będę bardzo wdzięczny!!!
  • #2 5007207
    MarRing
    Poziom 11  
    witam, mój kolega ma takowy sprzet w sklepie.(sklep detektywistyczny)Sam nadajnik jest maly i można bez problemu umieścic np. w aucie.Sygnał z nadajnika GPS można sledzic w internecie na specjalnym serwerze, do ktorego uzytkownik dostaje specjalny login i hasło.Nadajnik posiada karte typu prepaid,uzywa systemu Gprs do przesyłania danych,dlatego utrzymanie jest tanie.Na serwerze mozna zobaczyć historie połozenia nadajnika nawet z 2 m-cy!!!Mozna to chyba tez zgrac ze swoja nawigacją samochodową.Proponuje odwiedzic strone internetową i skonsultowac to z moim kolegą.(nr tel sa podane)O to link:http://www.spy-shop.pl/
    Na stronie nie ma jeszcze calego sprzetu wystawionego, dlatego prosze dzwonic. Pozdrawiam!
  • #3 5024370
    samsung913
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    OK, czy tego typu system był już wcześniej testowany - jeśli tak jak klijenci byli z niego zadowoleni ? Jestem zainteresowany zakupem takiego zestawu + montaż. Bardzo bym prosił o podanie ceny. Jeżeli byłby Pan w stanie mi pomóc, będę bardzo wdzięczny!!! Dziękuję!
  • #4 5024481
    Rasel
    Poziom 22  
    Ocena: 50
    Firma ATROM z Ostrowa Wielkopolskiego (www.atrom.com.pl) produkuje od kilku lat taki system.
  • #5 5024502
    don diego
    Poziom 32  
    Ocena: 63
    Również firma TEKOM oferuje takie usługi. Można też podłączyć dodatkowe czujniki. Z tego co wiem trzeba płacić abonament.
REKLAMA