logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

sortowanie HeapSort (Dev-C++) - "wystąpił problem ..

pojas 12 Kwi 2008 15:22 1787 3
REKLAMA
  • #1 5022116
    pojas
    Poziom 10  
    Witam!

Napisałem program sortujący macierz, lecz nie działa on poprawnie gdy pracuję na dużej tablicy (tj. > 2^19 elementów, 2^18 działa!).

Dlatego kieruję do Was pytanie, jak zmodyfikować ten program, aby mógł obsługiwać duże zmienne i tablice.

Próbowałem różnych typów przy deklaracji, ale nic nie pomogło...

Źródło programu : http://phpfi.com/309292
    Pracuje na Dev-C++ 4.9.9.2

błąd (standardowe "wystąpił błąd z aplikacją ..." -> klikam gdzie trzeba, "aby zobaczyć, co zawiera ten raport o błędach")

sortowanie HeapSort (Dev-C++) - "wystąpił problem ..
  • REKLAMA
  • #2 5022510
    Wicked
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    A próbowałeś debugować? Bo 2^19 dla inta to są tylko 2 mega, nie powinno być problemów z zabawą na tablicy o takiej wielkości. Ja się bawiłem na bmp o dużo większej wielkości i nie miałem żadnych problemów. Jak deklarujesz tą pamięć? Za pomocą new/malloca? Może spróbuj użyć funkcji winapi *Alloc i *Lock(najlepiej GlobalAlloc i GlobalLock), chociaż ja machałem w pamięci za pomocą new i nie miałem problemów.
    Ale tak jak piszę, najpierw spróbuj zdebugować, zobacz gdzie się wywala i wklej tutaj ten kawałek kodu, jeśli sobie sam nie poradzisz. Chociaż do debugowania pod winem lepsze by było Visual C++, bo ten debuger w Devie to porażka.
  • REKLAMA
  • #4 5023449
    pojas
    Poziom 10  
    Dzięki wielki.
    Nie do końca łapię tą składnię, ale działa. Muszę o tym poczytać.
REKLAMA