Kupiłem wczoraj kino domowe LG HT362ST. Mam z nim mały problem. Z tego co jest podane w jego specyfikacji technicznej wynika, że ma wbudowany dekoder ProLogic II. Fakt, podczas oglądania TV, mogę włączyć ProLogic i prócz tego szereg innych opcji (m.in. equalizer), podobnie dzieje się podczas słuchania muzyki. Niestety, gdy odpale jakiś film na divx, opcje związane z dźwiękiem zanikają.(gdy naciskam przycisk odpowiedzialny za opcję głosu, w rogu ekranu pokazuje mi się ręka - stop). Dźwięk z filmu leci na wszystkich głośnikach, ale nie jest to efekt surround, bo wszystkie grają tak samo. Zależy mi na włączeniu dekodera ProLogic, który ze zwykłego stereo potrafi zrobić dźwięk 5.1.
Wiecie może jak włączyć dekoder ProLogicII podczas oglądania filmów? Głowie się nad tym już kilka godzin i nie moge znaleźć rozwiązania.
Z góry dziękuje za pomoc.
Wiecie może jak włączyć dekoder ProLogicII podczas oglądania filmów? Głowie się nad tym już kilka godzin i nie moge znaleźć rozwiązania.
Z góry dziękuje za pomoc.
Moderowany przez oldboy:Przeniesiono z działu VCR VCP DVD DVIX do działu Początkujący Serwisanci