logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośniki do autka w tylnie drzwi (coaxial) do 50 zl

maciej_mi 17 Kwi 2008 18:05 1196 7
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 5041315
    rafcio363
    Poziom 30  
    Ocena: 265
    Za 50zł to wszystko będzie grało tak samo.
    Nie ma się nad czym rozpisywać rewelacji nie będzie.
    Temat do zamknięcia wd. mnie.

Dodano po 1 [minuty]:

Wziołbym blaupunkty jak już - ale nie masz wtedy wysokich tonów.
  • REKLAMA
  • #3 5041388
    maciej_mi
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    A to nie są szerokopasmówki?? Tak jak np w boomboxach?
  • REKLAMA
  • #4 5041406
    rafcio363
    Poziom 30  
    Wd. mnie nie i tak nigdy sie nie zagłebiałem w taką półkę cenową.
    Lepiej już dozbieraj do 110zł około i sobie wrzuć owale magnata/mc audio w tylną półkę - efekt o NIEBO lepszy.

Dodano po 1 [minuty]:

To jest tak jakbyś chciał kupić myszkę komputerową do 10zł i pytał która będzie lepsza ;)
  • #5 5041428
    maciej_mi
    Poziom 18  
    Spoko looz, to jest dla kumpla, on i tak nic nie kupi bo juz go przekonywalem ("to ma byc sztuka, byle bylo slychac") Mysle ze jakies tanie cykacze z allegro uzupelnia pasmo (po cichu nie powinno kłuć) . On nie jest wymagający :D
  • REKLAMA
  • #6 5041493
    rafcio363
    Poziom 30  
    Jak chce na sztuke to moge mu sprzedać 2 basy 16cm.Jeden chyba lekko charczał jak pamiętam.Ale grały fajnie.Za 20zł :)
  • #7 5041509
    maciej_mi
    Poziom 18  
    kurcze lipa bo juz wzial te blaupunkty, ale koles mowil ze full sprawne.
  • #8 5148824
    kiss-lo
    Poziom 11  
    No cóż - są i słuchacze mało wymagający - ale to prawda, nie warto sie rozpisywac za 50zł

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru głośników coaxialnych do tylnych drzwi samochodu (Golf III) w budżecie do 50 zł za sztukę, zarówno nowych, jak i używanych. Wskazano, że w tej cenie nie można oczekiwać wysokiej jakości dźwięku ani rewelacyjnych efektów. Propozycje obejmują głośniki Alphard 165 mm oraz Blaupunkt IC 118. Zwrócono uwagę, że Blaupunkty nie posiadają wysokotonowych, a nie są szerokopasmowe. Zalecane jest dozbieranie większej kwoty (około 110 zł) na głośniki owalne marek Magnat lub Mc Audio, które zapewnią znacznie lepszą jakość dźwięku. Wspomniano także o możliwości zakupu używanych głośników basowych 16 cm za około 20 zł, które mogą dobrze grać, choć mogą mieć drobne wady. Ogólnie podkreślono, że przy tak niskim budżecie nie warto się rozpisywać, gdyż jakość będzie ograniczona, a celem jest jedynie słyszalność dźwięku bez wymagań audiofilskich.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA