logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DENON DVD 1500 - jakie modele napędów pasują do wymiany?

mignon 17 Kwi 2008 23:01 2807 3
REKLAMA
  • #1 5042573
    mignon
    Poziom 16  
    Poszukuję kogoś kto wymieniał napęd w rzeczonym odtwarzaczu, czy są konkretne modele, czy potrzebna jest jakaś dodatkowa ingerencja elektroniczna?
    Będę wdzięczny za porady.
    Pzdr.
  • REKLAMA
  • #2 5050906
    mignon
    Poziom 16  
    Swego czasu ktoś na forum pisał o wymianie napędu w Denonie - jakiś LG GSA4163B,ktoś inny pisał o jakimkolwiek DVD-romie komputerowym - może jednak ktoś ma jakieś doświadczenia ?
  • REKLAMA
  • #3 5673828
    kuxxx
    Poziom 11  
    odświeżę temat...
    mam to dvd i czas mu chyba na wymianę lasera...
    orientujecie się czy to musi być konkretnie ten typ nagrywarki czy może być też jakaś inna...?

oczywiście można by sobie odpuscic to dvd bo jest juz wiekowe, ale ja nie potzrebuję żadnych divx czy mp3 a najważniejsze jest to, że resztę sprzetu tez mam denona w tym designie i całosc się ladnie komponuje
    dlatego chce go ratować. nowy denon też nie do końca wchodzi w grę bo w miedzyczasie zmienili design no i juz by nie było to... :)
    przy okazji:
    czy aktualizacja fimware tyczy nagrywarki czy całości? i czy warto sobie tym glowe zawracać?
  • #4 5982025
    lenny67
    Poziom 16  
    Ocena: 43
    Nie trzeba wymieniać całego napędu, wystarczy wymienić głowicę laserową z mechanizmem (HOP 1000 lub HOP1200 dostępne w CYBOT-TECHU) . Odkręcamy 4 śruby, odpinamy taśmę. Pamiętać trzeba o usunięciu zwory lasera-lutownicą.
REKLAMA