logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Telekomunikacja Polska widzi 3 IP w mojej sieci NEO? Jak się zabezpieczyć?

NeCroMan 16 Sty 2004 20:25 2202 5
REKLAMA
  • #1 478386
    NeCroMan
    Poziom 12  
    Jak wszyscy wiedzą dzielenie NEO w LAN'ie jest nielegalne. Zdaję sobie sprawę z tego, że 80% a może nawet 90% ludzi dzieli koszta na NEO ale z pewnych źródeł dowiedziałem się że Telekomunikacja ma wziąć się za wszystkich lamerów - nawet jeden z moich kumpli ledwie wykręcił sie od grzywny za coś takiego. Moja sieć ma 3 użytkowników i chciałem zapytać czy Telekomunikacja widzi nas jako 3 adresy IP pod jednym numerem :?: Może tak nie jest ale jeśli tak to czy istnieje jakieś zabezpieczenie :?: np. jakiś program albo filtry :?:
  • REKLAMA
  • #2 478485
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Tepsa jak i każdy provider może zauważyć że sieć jest dzielona na podstawie kilku o ile nie kilkunastu symptomów. Problem mają tylko taki że muszą udowodnić że internet jest dzielony poza lokal.
  • REKLAMA
  • #3 478528
    szymtro
    Poziom 30  
    Ocena: 59
    a co sie dzieje jezeli postawimy serwerek z przypieta neostrada(to wolno bo u siebie w domu) w drugim pokoju mamy karte sieciowa zwykla a dodatkowo do switcha jest podlaczony bezprzewodowy AP? czy w tym wypadku TP ma jakies podstawy aby wlepic kare? Jak moga udowodnic ze sasiad dwa pietra wyzej tez ma karte z antenka - jezeli powiemy ze mamy laptopa z siecia bezprzewodowa ale akurat dzisiaj zostal w biurze?
  • REKLAMA
  • #4 478600
    elektronik321
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    a czy oni musza zaglądac aby znalesc bezprzewodówke , jak bedzie skanowanie chaty to znajdą serwerek , 2 kompa a radiówki nie muszą to wiec mozna , tepsa ma milionyb internautów i czy by znalazła tyle czasu aby kazdego sprawdzic - nie , wiec kazdy dzieli neo. tepsa moze zlokalizowac wiecej kompów podpietych do neo po ilosci pakietów i strumieni , dokładnie nie wiem co z tym ale sie da
  • REKLAMA
  • #5 479913
    TAS
    Poziom 23  
    Ocena: 30
    Wiedzieć to sobie mogą ale jak Ci udowodnia?
  • #6 480960
    SmasherboyPM
    Poziom 11  
    Z pewnego zródła wiem że takie skanowanie przez pracowników tpsa odbyło sie i odbywa - ale jest jeden problem. Nie moga nic nam udowodnić, nie moga nawet prowadzić rejestracji wszystkich połaczeń tzn. z którego adresu ip jest coś ciągnięte. No i napewno nie muszą się przejmowac ci co mieszkają w domkach jednorodzinych - siec telefoniczna jest tam rozległa i nie przeciązona. A pozatym pracownicy tpsa mają wstep tylko do skrzynki rozdzielczej a nie do waszego domu domu - do tego jest potrzebny nakaz prokuratora, a policja też musi miec powód. "Łamiąc" umowe łamiesz umowe cywilną, a zeby sprawa trafiła do sądu muszą byc dowody, niezbite dowody. A na szczeście nasze państwo jest państwem prawa i ginie w tonach papierów. takze don't worry , be happy!!!!! :D
REKLAMA