logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ukrywanie kodów autoryzacji na Panasonic KX-TA616 - jak to zrobić?

msura 16 Sty 2004 21:30 3382 11
REKLAMA
  • #1 478498
    msura
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Jak zrobić aby wybierane kody autoryzacji w w/w centrali nie były widoczne na wyświetlaczach telefonów analogowych i telefaksach?
    Można je podejrzeć np. poprzez naciśnięcie przycisku "redial" i pojawiają
    się także na raportach transmisji z wysyłanych faxów.
    Z góry wielki dzięki!!! :)
  • REKLAMA
  • #2 479409
    kropka73
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Witam
    Niektóre modele telefonów Panasonica posiadają przycisk "secret". ukrywa on pod gwiazdkami wybraną sekwencję znaków. Ale nie mam pojęcia czy pokazywane są na SMDR.
    Ale sprawdzę
    Pozdrawiam
  • #3 479439
    jarek1
    Poziom 27  
    Ocena: 47
    po zakończonaj rozmowie podnieść ponownie słuchawkę i przycisnąć dowolny klawisz
  • REKLAMA
  • #4 479442
    kropka73
    Poziom 15  
    Witam
    Można ukryć numery z książki systemowej centrali.( 001 - program użytkownika lub centrali)
    Osobno można ukryć wybieraną sekwancję na telefonach systemowych Aby ukryć sekwencję kodu należy przed tajną częścią kodu nacisnąć INTERCOM kod INTERCOM. Po wybraniu redial na wyświetlaczu kod jest ukryty.
    W programie centrali (803) należy ustawić aby kody ukryte nie były drukowane.
    Co za tym idzie używając ksiązki telefonicznej centrali KX-TA616 numery ukryte nie będą pokazywane na żadnym telefonie z wyświetlaczem (tel lub fax) jak też nie będą drukowane na bilingu centrali (SMDR)
    Pozdrawiam
  • #5 479776
    msura
    Poziom 15  
    Na bilingu będą drukowane jako index, tak mi się wydaje ale nierozumiem do końca tej opcji z systemową książką telefoniczną tzn. czy należy zaprogramować kody njako numery w syst. książce tel. i użytkownikom podać jako kod numer z ks. telefonicznej?
  • REKLAMA
  • #6 482479
    kropka73
    Poziom 15  
    Witam
    Można i tak i tak
    Ja zaprogramowałbym cały numer łącznie z częścią ukrytą numeru.
    Można i też zaprogramować w książce systemowej sam kod.
    Co do bilingu to numery ukryte są drukowane jako kreski albo gwiazdki (musiałbym sprawdzić bo nie pamiętam)
    Sprawdziłem też ukrywanie numeru. Mają je Panasoniki, np: KX-F90, KX-F110, KX-F230 itd. telefony KX-TS17 i późniejsze z wyświetlaczem. Oczywiście kod będzie na bilingu centrali, ale nie będzie go na wyświetlaczu.
    Jak interesuje Cię jak poukrywać kody w w/w faksach lub telefonach oraz w centrali (w książce) to daj znać (muszę odszukać instrukcje).
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 483799
    msura
    Poziom 15  
    Interesuje mnie ukrycie samego kodu autoryzacji. Na bilingu wiem że można ustawić na index ale to nie jest mi potrzebne bo mam zewnętrzną taryfikację rozmów i jest to nawet konieczne. Ale jak można ukryć ten kod poprzez systemową ks. tel (001). Czy muszę do tej książki wprowadzić prefix na miasto i później np. **kod czy wystarczy sam kod. Jeżeli wystarczy sam kod to jak należy dzwonić na miasto ze zwykłych aparatów. Jeżeli da się ukryć kody przez same aparaty tel. np. Panasonic 2365 to też by to pomogło , bo jest większość takich aparatów.Z góry wielkie dzięki!!!
  • #8 484889
    msura
    Poziom 15  
    Dowiedziałem się już w Panasonicu,że nie da się tego ukryć w żaden sposób poprzez centralę tel. Oczywiście sprawę rozwiązałoby zastosowanie tel. systemowych na wszystkich stanowiskach, bo na tel. systemowych kod jest ukrywany.Ale biorąc pod uwagę koszty nizbyt ciekawy to sposób.
    Interesuje mnie ten drugi sposób z przyciskiem "secret" na telefaksach i telefonach analogowych. Może ktoś wie jakby wyglądało wtedy dzwonienie na miasto? tzn. jaka będzie kombinacja cyfr i przycisków i ile ich będzie do wybrania, żeby uzyskać lm.
    Wydaje mi się że byłoby to tak np.
    9 - ** - "secret" - kod - "secret" i wybieramy numer.
  • #9 485222
    kropka73
    Poziom 15  
    Witam
    Ukrywanie numeru w książce systemowej centrali.
    1. Wejść w program centrali lib użytkownika
    2. Wybrać 001 potem sp-phone
    3. Na wyświetlaczu ukaże się 000:NOT STORED
    4. wpisujemy kod dostępu do linii miejskiej ( 9 ) i podajemy numer. Jeżeli chcemy ukryć cały numer to po 9 naciskamy INTERCOM numer INTERCOM i naciskamy STORE aby zapamiętać. (czyli gdy chcemy ukryć numer 8123456 to zapis wygląda następująco: 9_INTERCOM_8123456_INTERCOM. Na wyświetlaczu pokazywane są kropki.

W aparacie KX-T2365 nie można ukryć numeru
    Ukrywanie numeru w aparatach z przyciskiem SECRET:
    9_SECRET_8123456_SECRET.

Jeśli potrzeba więcej szczegółów to rano mogę podać.
    Pozdrawiam
  • #10 488203
    opelr
    Poziom 29  
    Ocena: 33
    Otworzyć telefon wyłaczyć albo zakryć wyświetlacz,lub zlikwidowac przycisk redial ,ale on jest za bardzo przydatny :?
  • #11 489201
    msura
    Poziom 15  
    Można również kazać zawiązać oczy współpracownikom, a po skończonej rozmowie wybrać numer na 0700xxxxxx z kodem autoryzacji np. prezesa firmy, który podpatrzyliśmy na jego wyświetlaczu. :D
  • #12 489251
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy sposobów ukrywania kodów autoryzacji wybieranych na centrali Panasonic KX-TA616, aby nie były widoczne na wyświetlaczach telefonów analogowych i telefaksów oraz na raportach transmisji (SMDR). Możliwe jest ukrycie kodów poprzez programowanie książki systemowej centrali (kod 001), gdzie przed tajną częścią kodu należy wstawić kod INTERCOM, co powoduje wyświetlanie ukrytej sekwencji jako kropek na telefonach systemowych i brak drukowania kodów na bilingu centrali. Jednak w przypadku telefonów analogowych, np. KX-T2365, ukrycie kodu nie jest możliwe. Niektóre modele telefonów i telefaksów Panasonic posiadają przycisk "secret", który maskuje wybraną sekwencję pod gwiazdkami na wyświetlaczu, ale kod nadal może pojawiać się na bilingu. Ukrywanie kodów w książce systemowej wymaga wpisania numeru z prefiksem linii miejskiej (np. 9) oraz zastosowania kodu INTERCOM przed i po ukrywanej części. W praktyce pełne ukrycie kodów na wszystkich stanowiskach wymaga stosowania telefonów systemowych z funkcją ukrywania, co może być kosztowne. Alternatywne rozwiązania, takie jak fizyczne zakrywanie wyświetlaczy lub ograniczanie dostępu do przycisku "redial", są mniej wygodne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA