logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips DECT 521 - Jak zmienić język, gdy brak opcji w menu?

przerabiarka 19 Kwi 2008 15:10 1538 4
REKLAMA
  • #1 5053770
    przerabiarka
    Poziom 21  
    Ocena: 34
    witam
    czy to ja kupilem taki lipny model, że jest tylko język niemiecki i nie ma w menu w ustawieniach zakładki językowej. chyba że da się inaczej niż w instrukcji.

w instrukcji jak byk jest napisane jak zminić język ale w menu telefonu po prostu nie ma takiej opcji.

spotkał się ktoś z takim problemem?
  • REKLAMA
  • #2 5054036
    Lucjan52
    Poziom 27  
    Ocena: 158
    Jeśli kupiłeś go w sklepie to musi mieć j. polski. Takie są wymogi. Myślę że źle szukasz w menu. A jeśli rzeczywiście go nie ma to masz prawo go zwrócić.
  • REKLAMA
  • #3 5054889
    andk1eltd
    Poziom 37  
    Ocena: 374
    Nie całkiem. Trochę to absurdalne, ale prawdziwe. Ustawa konsumencka wymaga "istotnych informacji o wyrobie w języku polskim umożliwiających korzystanie" co wcale nie jest jednoznaczne z np. polskim menu w aparacie. Do korzystania z aparatu może wystarczyć instrukcja po polsku...:D. Oczywiście wszystko zależy od podejścia sprzedawcy do tematu. Nawet gdyby nie miał racji i się uparł to ganianie się po sądach za takie pieniądze? Lepiej sprawdzać przy kupowaniu niż bawić się w Don Kichota:cry:
  • REKLAMA
  • #4 5054922
    przerabiarka
    Poziom 21  
    Ocena: 34
    kupiłem niemiecką słuchawkę, ale nie ma żadnego innego języka. czy to normalne? może jakaś ukryta opcja
  • #5 5055013
    andk1eltd
    Poziom 37  
    Ocena: 374
    Tak to normalne. Philipsy były produkowane na konkretne rynki i w takich wersjach językowych. Ewentualnie do wyboru był angielski.
REKLAMA