Dostałem od znajomego amplituner po kraksie. Połatałem wszystkie popękane ścieżki, które zauważyłem. najbardziej ucierpiały okolice połaczeń PCB panelu przedniego oraz płyty głównej. Po tej naprawie występuja następujące objawy:
1. Amplituner włącza się, jednak działa tylko jeden kanał.
2. Fronty działają tylko po właczeniu trybu Surround.
3. Nie działą center.
4. gdy poprzeskakuje się po wejsciach - np. tuner-cd-vcr - niekiedy mozna zauwazyc skok wzmocnienia nagły (ogólnie wzmocnienie potrafi sie zmienić - gdy poprzeskakuje sie np. presetem po stacjach radiowych - niekiedy cichy szum - niekiedy głosny.
Większość uszkodzonych scieżek połaczyłem przewodami - niektóre oszlifowałem przy peknieciu i połączyłem lutem - obawiam się, że moze to kiepsko łaczyć lub moglo uszkodzićsie przy pracy PCB.
Prosze o jakies sugestie
czy szukać usterki przy połączeniu PCB czy na płycie głównej? okolice procesora? końcówki?
pozdrawiam i dziekuje
Bartłomiej Zubrzak
1. Amplituner włącza się, jednak działa tylko jeden kanał.
2. Fronty działają tylko po właczeniu trybu Surround.
3. Nie działą center.
4. gdy poprzeskakuje się po wejsciach - np. tuner-cd-vcr - niekiedy mozna zauwazyc skok wzmocnienia nagły (ogólnie wzmocnienie potrafi sie zmienić - gdy poprzeskakuje sie np. presetem po stacjach radiowych - niekiedy cichy szum - niekiedy głosny.
Większość uszkodzonych scieżek połaczyłem przewodami - niektóre oszlifowałem przy peknieciu i połączyłem lutem - obawiam się, że moze to kiepsko łaczyć lub moglo uszkodzićsie przy pracy PCB.
Prosze o jakies sugestie
pozdrawiam i dziekuje
Bartłomiej Zubrzak