Niestety nie mam ksiazki przy sobie ale opowiem z pamieci. Odkrecasz zderzak przedni, jesli masz nadkola plastikowe to najpierw je musisz odkrecic zeby dostac sie do srub zderzaka. nastepni luzujesz alternator i odkrecasz srube kola pasowego, zablokujesz ja wlaczajac 4 bieg(najwyzszy) potem podstawiasz jakies naczynie pod pokrywe, bo pocieknie niewielka ilosc oleju, max 0,5 litra, i odkrecasz sruby z pokrywy, klucz chyba 10 i 13 lub 17, acha przed pokrywa trzeba zdjac czujnik ktory czyta z kola pasowego, najlepiej odkrecajac go ze stojaka za pomoca wkretaka, zdejmujesz pokrywe, i najpierw ustawiasz znaczniki tak zeby sie pokryly w miejscy kontrolnym, nie krec zbyt duzo walem bo zapowietrzysz hydrauliczne pierdulki od kasowania luzu na zaworach (brak cisnienia oleju przy ruchu recznym) znaczniki, musza byc, jak dobrze pamietam w lini przecinajacej obie osie kol zebatych, i na zewnatrz kol. jak masz tak ustawione, to odkrecasz kolo za pomoca czterech srubek, i zdejmujesz je, wisi na lancuszku, potem zdejmujesz lancuszek z malego kola i zdejmujesz male kolo, zakladasz nowe male kolo, zakladasz nowy lancuszek na duze kolo, i razem na male kolo, jesli znaki ci sie nie zgadzaja to robisz to do skutku, potem przykreczsz cztery srubki(apropo musialem dwa otwory lekko podpilowac bo nie moglem dwoch kolejnych srubek wkrecic bo nie dokladnie wykonali te kola, a mialy byc te lepsze) wymieniasz uszczelniacz w pokrywie, zakladasz pokrywe, sruby dokrecasz momentami zgodnie z ksiazka, zakladasz kolo pasowe i dokrecasz specjalnym kluczem, zakladasz czujnik, nad kolem pasowym, alternator, napinasz pasek, odpalasz, dziala, to gasisz i montujesz zdezak i nadkola, nie dziala to szukasz kogos kto ci pomoze, mozesz miec problem z ta sruba na kole pasowym tam naprawde nie bardzo mozna podejsc zwyklym kluczem, w razie jakis problemow pisz moze pomoge, ja np sobie zapowietrzylem ten od zaworow, i co juz powinienem kupic, ale bylem uparty i sam go naprawilem, znaczy zregenerowalem jak ktos ciekawy jak to napisze nastepnym razem, mam nadzieje ze pomoglem ,a teraz dobranoc bo internet dzis nam do polnocy(na jutro nie oplacony)

a i sory ale nie mam polskich znakow i sie spiesze to juz pisowni nie poprawiam.
Pozdrawiam
Mariusz