logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

samsung x680 nie włącza się odmowa gwarancji mam opis

merowingain 21 Kwi 2008 18:52 1227 3
REKLAMA
  • #1 5061532
    merowingain
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    witam jak w tytule mam samsunga x680 nie włącza sie w serwisie stwierdzono : " mechaniczne uszkodzenie płyty głownej wyrwany element dyskretny wraz z polami lutowniczymi w okolicy czytnika karty sim telefon trwale uszkodzony odmowa naprawy w ramach gwarancji "
    zatem mam serwisówkę i zaznaczyłem na niej zielonym kolorem elementów których nie ma ( c 454 i c 455 w serwisówce oznaczone za zółto ) ale pola lutownicze jak najbardziej są a elementy zaznaczone na czerwono widać że były lutowane kolbórką bo mają na swoich końcach takie kulkowate luty a nie oryginalne widocznie z pastą lutowane i teraz tak gdzie mogę znaleźć C454 i C455 czy one muszą tam wogóle być?? i za co odpowiadają następnie jaką funkcję spełniają elementy zaznaczone na czerwono
    za pomoc z góry dziękuję
    Załączniki:
    • samsung x680 nie włącza się odmowa gwarancji mam opis x680.JPG (55 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 5062146
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    w zasadzie jak ich nie będzie , to ma działać.
    Możesz mieć tylko zmienioną charakterystykę mikrofonu , bo C434 obcina pasmo wysokich tonów.
    te dwa kondensatory co zaznaczyłeś na zielono są montowane opcjonalnie.
    Te elementy , które zaznaczyłeś , nie biorą udziału w włączaniu telefonu - chyba że porobione są zwarcia na nich.
    Szukaj innej przyczyny nie włączania się jego.
  • REKLAMA
  • #3 5063884
    merowingain
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    no też tak myślałem a serwis gwarancyjny może tak ściemniać?? bo ich diagnoza ni chu chu pokrywa sie z prawdą to może jakaś rada co z nim zrobić ??
  • #4 5064343
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 116
    flashuje sie?
REKLAMA