logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PIONEER BCT 1430 - Ustawianie kolejności programów TV krok po kroku

łysy007 21 Kwi 2008 20:26 3799 5
REKLAMA
  • #1 5061988
    łysy007
    Poziom 10  
    Witam, mam pytanko jak poustawiać kolejno programy tj. TYP1 pod pozycją 1 , TVP2 pod 2 itp, z góry dzięki za info :)
  • REKLAMA
  • #2 5062547
    sradio
    Poziom 12  
    witam.zależy jakie masz oprogramowanie w tunerze.generalnie:kolejno przyciski-menu,kanały edycja.masz dwie opcje:
    1. przenieść całą grupę tzn Pozaznaczać przyciskiem serw na pilocie wszystkie kanały które cię interesują.Nacisnąć przyciskiem pilot na jednym z zaznaczonych kanałów.Ustawić strzałkami lub cyframi pozycję od której chcesz mieć zaznaczone kanały.Nacisnąć przycisk pilot.Wybierz :za,,przed,zmień z (1,2lub3).Masz przeniesioną całą zaznaczoną grupę.
    2. pojedynczo:przycisk pilot na wybranym kanale,wybór pozycji,przycisk pilot,wybór 1 2 lub3.itd z następnym kanałem.
    polecam stronę laki.dvhk.pl i program mes w którym można ustawiać dowolnie kanały przed wgraniem listy do tunera.pozdrawiam marek.
  • REKLAMA
  • #3 5065716
    łysy007
    Poziom 10  
    Dzięki sliczne za pomoc, mam jeszcze jedno pytanie, ostatnio canal + cos zmajstrował i nie było części kanałów np. HBO , HBO2 itp. postanowiłem wyszukać raz jeszcze kanałów, tylko jest jeden problem npomajstrowałem w ustawieniach anteny i teraz nie wiem co wcześniej było w miejscu gdzie sie wybiera Astral itp. Może wiesz jakie trzeba ustawic parametry? Mam jeszcze pytanko co do wyszukiwania kanałów jak juz ustawiam na wyszukiwanie to zaznaczam Canal+ czy Canal+2?? Może pytania które zadaje są proste, ale ja nie mam kompletnie o tym zielonego pojęcia :cry:
  • REKLAMA
  • #4 5066850
    pala22
    Poziom 25  
    Ocena: 23
    ma być HB (hotbird) pozycja A
    bo masz antene bez zeza?
    przeszukaj z zaznaczeniem Canal+
  • REKLAMA
  • #5 5068088
    łysy007
    Poziom 10  
    Witam, jak wyszukuje programy ustawiając HB all PL (innego nie ma HB ) i zaznaczając canal+ wyszukuje mi programy, ale jest jeden problem, pierwszy to brak programów tvn , tvn 24 itp, drugi to to że po wyszukaniu na pozycji 1 jest TVP1 a kolejny numer to 501 :(
    Może cos nie tak mam poustawianą antene, co nalezy powpisywać w pola:

WYBIERZ ANTENE: ??
    WYBIERZ TYP: ??
    WYBIERZ POZYCJE : ????
    WYBIERZ SCAN : ???

PARAMETRY ANTENY:

SATELITA : ?? TU JEST MANUAL ITP.
    SATELITA: ?? TU JEST OTHER , HB 13 , ASTRA
    CZESTOTLIWOSC : ??
    POLARYZACJA : ???
    SYMBOL RATE : ???
    FEC: ??
    22 KHZ : ??
    PASMO : ?? TU MAM KU I C

Może poprostu mam coś pozmieniane, co jest możliwe , ponieważ majstrowałem troche przy tym :)

Jeśli chodzi o ustawianie kanałów to jest luzik, po instrukcji kolegi już jest wszysko jasne :) Mam jeszcze jedno pytanko czy da rade poustawiać pozycję kanałów naciskając na nie i przyporządkować im nr pozycji pod którym mam sie znajdować?
    Pozdrawiam Michał
  • #6 5071991
    łysy007
    Poziom 10  
    Witam, problem jest już rozwiązany, skasowałem całą listę i dodałem kanały ręcznie wpisując częstotliwość i dzięki temu powybierałem tylko te co mnie interesują no a potem juz tylko poukładałem kolejność :)
    Uważam temat za zamknięty :)
    Dzieki za pomoc , pozdrawiam :)
REKLAMA