logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 9300 - błąd APE przy flashowaniu, biały ekran po włączeniu

diablokomis 22 Kwi 2008 12:11 1774 4
REKLAMA
  • #1 5064078
    diablokomis
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    Witam, posiadam nokie 9300, po włożeniu baterii, na dużym lcd pokazuje sie napis nokia przez ok. 30s i znika poczym jest biały. Próba uruchomienia "górnej" części kończy sie podświetleniem mniejszego lcd na biało a gaśnie duży. Po wyłaczeniu podświetla sie znowu duży lcd, i tak w kółko. Ja posiadam tylko hwk do noki , i mogę wgrać tylko mcu, ale poszedłem do kolegi który ma mt-boxa i jafa i u niego podczas flasha wywala błąd ape. Telefon rozbierałem , nie ma sladów korozji.
  • REKLAMA
  • #2 5064120
    gaucho
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Podczas flashowania masz podłączone dwa kable fbus i dku2 ? Muszą być oba-na samym fbusie nie pójdzie.
  • REKLAMA
  • #3 5064135
    diablokomis
    Poziom 20  
    Nie, był podłaczony tylko fbus , ale sprawdze to dzis i dam znać, bo niestety mam tylko hwk. I musze z tym iść do kologi.
  • REKLAMA
  • #4 5064166
    gaucho
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    W piątek flashowałem mt-boxem dwie sztuki 9300i i jedna poszła za 1 razem a z drugą się trochę pomęczyłem ale też poszła. Zaznacz flash po fbus,podłącz fbus,uruchom telefon na ile się da, podłącz dku2 i sczytaj telefon a potem juz wiesz co i jak.
  • #5 5065379
    diablokomis
    Poziom 20  
    Flashowałem na dwóch kablach , soft cały sie wgrał , ale telefon nie działa nadal prawidłowo, niestety klijet odebrał telefon , więc temat zamykam.
REKLAMA