logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie kabli do stacyjki WSK - schemat i zdjęcia połączeń

sikor.babiac 22 Kwi 2008 17:18 7497 6
  • #1 5065314
    sikor.babiac
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    witam.. moze mi ktos powiedziec jak zalozyc kable na stacyjke do wsk???
    mam schemat ale na nim sa jakies polaczone kable i chcialbym zobaczyc jak to wyglada w rzeczywistosci.. jesli ktos by mogl przeslac ma jakies fotki,linki albo wie jak to powinno wygladac to bardzo byl bym wdzieczny...
  • #2 5065362
    archaniol40
    Poziom 21  
    Ocena: 119
    Jeżeli ma pan problemy z czytaniem schematów elektrycznych proponowałbym udać się do kogoś kto będzie w stanie położyć nową instalację. Może to zaoszczędzić wiele problemów.
  • #3 5065448
    Sylwek_666
    Poziom 16  
    Ocena: 33
    na stacyjce masz numerki i pod nie musisz odpowiednio podlaczyc kable wedlug schematu na ktorym tez powinny byc te numerki jezeli to dobry schemat, ja taki kiedys mialem z sieci wiec moze poszukaj to znajdziesz gdzies (np. na tym forum) :D

pozdro
  • #4 5066430
    sikor.babiac
    Poziom 2  
    mam taki schemat ale ja klade od nowa cala instalacje... mam nawet dobry ten schemat ale niestety za bliska sa linie przy sobie i nie raz nie wiem czy polaczyc kable czy nie
  • #5 5066619
    Sylwek_666
    Poziom 16  
    Ocena: 33
    wsk to prosty sprzet, latwo sie domyslec ktore kable mozna polaczyc a ktore polaczenia byly by glupota, ps. na schematach linie oznaczajace kabelki moga sie krzyzowac ale o tym ze sa polaczone ze soba swiadcza kropki na nich :) tyle teori powodzenia :]
  • #6 5067368
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4420
    Wstaw ten schemat, może być na PW a przerysuję Ci go czytelnie! Kiedyś podłączałem wiele takich motorków. Jaki to WSK? Jaki silnik, model, rocznik?
  • #7 5068584
    sikor.babiac
    Poziom 2  
    To jest jednoramowka czyli chyba b3 nie wiem za bardzo jaki rok, 3 biegi stacyjka okragla

to jest ten schemat
    Załączniki:
    • scemat instalacji wsk 125.doc (319 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy podłączenia kabli do stacyjki w motocyklu WSK, ze szczególnym uwzględnieniem schematu elektrycznego i rzeczywistych połączeń. Użytkownik posiada schemat, jednak linie na nim są zbyt blisko siebie, co utrudnia rozróżnienie połączeń. Zalecane jest korzystanie z numeracji na stacyjce, która powinna odpowiadać oznaczeniom na schemacie, co ułatwia prawidłowe podłączenie przewodów. Linie na schematach mogą się krzyżować, ale połączenia sygnalizowane są kropkami. Wskazano, że WSK to prosty sprzęt, a schemat można przerysować dla lepszej czytelności. Użytkownik podał, że posiadany model to jednoramówka, prawdopodobnie B3, z 3 biegami i okrągłą stacyjką. Wskazano również możliwość konsultacji z osobą doświadczoną w instalacjach elektrycznych, aby uniknąć problemów przy układaniu nowej instalacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA