logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić lub jak samodzielnie nawinąć cewkę 6mH do zwrotnicy?

zuziur 23 Kwi 2008 02:35 1731 2
REKLAMA
  • #1 5043078
    zuziur
    Poziom 2  
    Wiem już że potrzebuję cewkę 6 mh, gdzie ją mogę kupić ? Pytałem w dwóch elektronicznych i gość powiedział że on nie ma dojścia do cewek i żebym sobie sam nawinął. Na pytanie o szpulki rdzeniowe też nie miał W jaki sposób mogę zrobić cewkę 6 mh.Widziałem na necie cewki powietrzne ale nie są za tanie a ja chciałbym się pobawić odcięciami na różnych częstotliwościach. Pomóżcie.

Wydzieliłem z archiwalnego tematu w dziale Nagłośnienie i Akustyka.
    [Art]
  • REKLAMA
  • #2 5068340
    Tęcza
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Witaj.
    A nie jesteś w stanie samemu wykonać takiej cewki powietrznej? Do tego potrzebujesz w zasadzie odpowiedniego drutu i troche cierpliwości przy nawijaniu :)
    To dobra droga, bo do zwrotnicy głośnikowej będzie się nadawać dobrze - w przeciwieństwie do rdzeniowych, w których występować może zjawisko nasycania.
    Pozdrawiam
  • #3 5068548
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 629
    Przy tak "bogatej" informacji, to po odpowiedź powinieneś udać się tylko do Jasnowidza ... :idea:
    Dla jakiej mocy zestawu głośnikowego ma być ta cewka?
    Jaka ma być jego znamionowa impedancja?
    Powyższe parametry są podstawą do porządnego zaprojektowania tej powietrznej cewki... :cry: ...co mnie zajmie nie więcej jak pięć minut... :D
REKLAMA