logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować switch do podziału internetu na dwa komputery z unikalnym IP?

gola2008 23 Kwi 2008 20:53 1026 2
REKLAMA
  • #1 5070295
    gola2008
    Poziom 11  
    Mam problem . Kupiłem switch-a na allegro ponieważ chce podzielić internet na dwa komputery mój i rodziców . Mam net radiowy wiec stale IP , admin nie ma spisanych numerów seryjnych sieciówek dlatego kupiłem switch-a zamiast rautera , problem polega na tym ze jak ustawie połączenie na obu komputerach to jak oba są włączone to na jednym net nie działa bo wyrzuca komunikat ze dany adres IP jest używany . Moje pytanie brzmi
    1 . Jak to ustawić na zasadzie otoczenia sieciowego albo sieci domowej żeby nie wywalało komunikatu o takim samym IP i net chodził na 2 komputerach...

Post był raportowany.
    (PILNE) – ozdobnik? -->REGULAMIN pkt 11.
    Nie używaj wielkich liter w tytule -->REGULAMIN pkt 10.9.
    Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->REGULAMIN pkt 15.
    Następnym razem będzie OSTRZEŻENIE. [hefid]

Pisałem szybko i dlatego te błędy były:|

Dodano po 57 [minuty]:
  • REKLAMA
  • #2 5070711
    Zdzicho
    Poziom 25  
    Ocena: 71
    Dla takiego rozwiązania lepszy jest router. Teraz pozostało Ci udostępnić połączenie internetowe na pierwszym kompie drugiemu. Ale oba muszą pracować żeby mieć dostęp do netu !
  • #3 5070745
    gola2008
    Poziom 11  
    możesz trochę opisać jak to zrobić , bo biegałem dzisiaj od jednego komputera do drugiego z pendrive-em z ustawianiami sieci domowej i nic ;/

Jaki ma cel cytowanie całej poprzedniej wiadomości ? [mbo]

Internet zrobiony !!! 2 karty sieciowe i switch i wszystko chodzi

Scalone 2 posty. [mbo]

POST MOŻNA USUNĄĆ
REKLAMA