Witam.
Na wielu stronach internetowych (np. tu lub tu) powiedziane jest, że wpis:
powinien sprawić, że zmiany rozkładu ikon na pulpicie przez użytkownika nie będą pamiętane. Tymczasem u mnie (a sprawdzałem to na kilku komputerach z Win 98 SE) taki zabieg zupełnie się nie sprawdza. System pamięta zmiany wprowadzane przez kolejnych użytkowników.
Czy trik z powyższych adresów rzeczywiście sprawdza się, czy może jest to powielany na wielu stronach fałsz ?
Szkoda, że np. na pulpicie nie można całkowicie zablokować choćby nawet przesuwania ikon, albo uczynić go 'tylko do odczytu'. Próbowałem tak z ciekawości postąpić z folderem 'pulpit', ale okazuje się że zapis na pulpit, jak i przesuwanie ikon jest dalej możliwe.
Na wielu stronach internetowych (np. tu lub tu) powiedziane jest, że wpis:
REGEDIT4
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoSaveSettings"=dword:00000001powinien sprawić, że zmiany rozkładu ikon na pulpicie przez użytkownika nie będą pamiętane. Tymczasem u mnie (a sprawdzałem to na kilku komputerach z Win 98 SE) taki zabieg zupełnie się nie sprawdza. System pamięta zmiany wprowadzane przez kolejnych użytkowników.
Czy trik z powyższych adresów rzeczywiście sprawdza się, czy może jest to powielany na wielu stronach fałsz ?
Szkoda, że np. na pulpicie nie można całkowicie zablokować choćby nawet przesuwania ikon, albo uczynić go 'tylko do odczytu'. Próbowałem tak z ciekawości postąpić z folderem 'pulpit', ale okazuje się że zapis na pulpit, jak i przesuwanie ikon jest dalej możliwe.