logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować nawigację TomTom na Nokia 6630 i skąd pobrać mapy?

krasnal-1990 28 Kwi 2008 13:56 10097 7
REKLAMA
  • #1 5084913
    krasnal-1990
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Witam mam nokie 6630 i chciał bym sobie zainstalować nawigacje Tom Tom proszę o informacje z kąt mogę ściągnąć taka aplikacje mapę Polski i jak to zainstalować z Góry Serdecznie Dziękuje i Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 5084936
    Samuraj
    Poziom 35  
    Ocena: 619
    Nawigacje się kupuje a nie ściąga :wink: ale nie o tym miało być.
    Co do nawigacji to będziesz potrzebował jeszcze odbiornika GPS, bo sam telefon nie ma w sobie wbudowanego.
    Rozejrzyj się też za innymi programami, nie tylko TomTom jest na świecie.
    Osobiście polecam Sygic, interfejs bardzo zbliżony do TT podobnie jak mapy.
    Wiele osób tutaj poleca Garmina, choć ja osobiście nie mogę na niego patrzeć i na te jego kicanie. Zwróć także uwagę na Route66.
    Wszystkie te programy są z polskimi mapami podobnie jak i z polskim lektorem i polską lokalizacją.
  • REKLAMA
  • #3 5084942
    krasnal-1990
    Poziom 16  
    tak ale na allegro wystawiają takie nokie bez odbiornika GPS i piszą ze normalnie działa nawigacja

Dodano po 1 [godziny] 36 [minuty]:

ściągnełem sobie Germin Mobile tylko nie wiem jak mam to zainstalować może ktoś mi napisać jak to zrobić ??
  • REKLAMA
  • #5 5086417
    Samuraj
    Poziom 35  
    Ocena: 619
    krasnal-1990 napisał:
    tak ale na allegro wystawiają takie nokie bez odbiornika GPS i piszą ze normalnie działa nawigacja

Nie wierz we wszystko co piszą na allegro, tak samo rozpisują sie na temat n70 że niby ma nawigacje.
    Sam program to działa ale nie wyznaczysz aktualnej pozycji i nie będzie nawigować. Będziesz tylko mógł przeglądać mapę.
  • #6 5103799
    krasnal-1990
    Poziom 16  
    Witam dzięki za dotychczasowe informacje. Kupiłem sobie Nokie N73 i mam pytanie czy do tego telefonu jest tez potrzebny moduł ?? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 5105395
    krasnal-1990
    Poziom 16  
    Ok dzieki za info pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Instalacja nawigacji TomTom na telefonie Nokia 6630 wymaga posiadania zewnętrznego odbiornika GPS, ponieważ model ten nie ma wbudowanego modułu GPS. Programy nawigacyjne, takie jak TomTom, Sygic, Garmin Mobile czy Route66, można zakupić, a nie legalnie pobrać za darmo. Nawet jeśli aplikacja zostanie zainstalowana, bez odbiornika GPS nawigacja nie będzie w stanie wyznaczyć aktualnej pozycji i pełnić funkcji nawigacyjnej, a jedynie umożliwi przeglądanie map. W przypadku nowszych modeli, np. Nokia N73, również wymagany jest moduł GPS. Link do forum SymbianOS zawiera dodatkowe informacje dotyczące instalacji i obsługi oprogramowania nawigacyjnego na telefonach z systemem Symbian.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA