logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

chce kupić wzmacniacz i equalizer ale nie wiem jaki

criso 28 Kwi 2008 15:42 1593 4
REKLAMA
  • #1 5085236
    criso
    Poziom 2  
    mam na oku ten sprzęt :

wszystko jest firmy FISHER

wzmacniacz - CA-2221
    equalizer - EQ-3000
    magnetofon- CR-4140
    tuner - FM-2421

w temacie napisałem że chce kupić wzmacniacz i equalizer, ale koleś nie chce sprzedać osobno, więc biorę wszystko.

pytania :

1) czy Fisher to dobra firma ? można ją porównywać np. do Pioneer'a ?
    2) czy te modele są dobre ?
    3) ile są warte poszczególne części tego zestawu ? na allegro nic nie znalazłem oprócz tunera (kup teraz = 179zł) w ogóle mało jest na allegro tego sprzętu firmy Fisher, czy to znaczy że jest dobry i mało kto chce sprzedawać ? czy po prostu, że to niemiecka firma i dlatego w Polsce mało tego jest ?

Z góry dzięki .
  • REKLAMA
  • #2 5087611
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    Fisher to stara japońska marka, dziś już nie istnieje. Należała bodajże do koncernu Hitachi (na 99%). Firma produkowała sprzęt AV klasy popularnej i hifi. Pozycjonowana była nieco niżej od Pioneera, na równi np. z Akai.
  • REKLAMA
  • #3 5088433
    criso
    Poziom 2  
    o to już przynajmniej wiem że to nie jest jakaś "cienka" firma :)

a co do wartości tego sprzętu ? nigdzie na necie nie mogę znaleźć informacji o nim, w ogóle o firmie Fisher nic nie pisze ;/ może ktoś ma jakieś linki ?

I jeszcze pare pytań

1 jeśli wzmacniacz ma moc 200W , i 4 wyjścia na głośniki to na pojedyńczym wyjściu ma 50W ?

2 i jakie głośniki najlepiej podłączyć do takiego wzmacniacza ? po 50W ? czy większe ? i jakiej firmy ?

3. jeśli kolumna ma 3 głośniki ,i ma 140W to te Waty sie dzielą na 3 głośniki ? np. 80W,35W i 25W ?

4. co sądzicie o tych kolumnach :
    http://allegro.pl/item351956645_kolumny_2x250watt_
  • REKLAMA
  • #4 5115395
    criso
    Poziom 2  
    i jeszcze to :
    czy jak są 4 wyjścia na głośniki a wzmacniacz ma 200W to będzie miał 4x50W ? ale jeśli podłącze 4 głośniki ? a jak podłączę 2 głośniki to będzie miał 2x100W ? ( proszę o wyrozumiałość jestem zielony w tych sprawach )

proszę też o odpowiedzi na pytanie z moich pierwszych postów :)

Proponuję zapoznać się z instrukcją obsługi tego sprzętu.
    Mogą występować różne dopuszczalne obciążenia, a co za tym idzie różnie zrealizowane łączenie kolumn.
    (dj-MatyAS)
  • #5 5264315
    mybrain
    Poziom 10  
    Też jestem ciekawy jak to jest, przyłączam się do powyższych pytań kolegi.

Proponuję zapoznać się z instrukcją obsługi tego sprzętu.
    Mogą występować różne dopuszczalne obciążenia, a co za tym idzie różnie zrealizowane łączenie kolumn.
    (dj-MatyAS)
REKLAMA