mam na oku ten sprzęt :
wszystko jest firmy FISHER
wzmacniacz - CA-2221
equalizer - EQ-3000
magnetofon- CR-4140
tuner - FM-2421
w temacie napisałem że chce kupić wzmacniacz i equalizer, ale koleś nie chce sprzedać osobno, więc biorę wszystko.
pytania :
1) czy Fisher to dobra firma ? można ją porównywać np. do Pioneer'a ?
2) czy te modele są dobre ?
3) ile są warte poszczególne części tego zestawu ? na allegro nic nie znalazłem oprócz tunera (kup teraz = 179zł) w ogóle mało jest na allegro tego sprzętu firmy Fisher, czy to znaczy że jest dobry i mało kto chce sprzedawać ? czy po prostu, że to niemiecka firma i dlatego w Polsce mało tego jest ?
I jeszcze pare pytań
4 jeśli wzmacniacz ma moc 200W , i 4 wyjścia na głośniki to na pojedyńczym wyjściu ma 50W ?
5 i jakie głośniki najlepiej podłączyć do takiego wzmacniacza ? po 50W ? czy większe ? i jakiej firmy ?
6. jeśli kolumna ma 3 głośniki ,i ma 140W to te Waty sie dzielą na 3 głośniki ? np. 80W,35W i 25W ?
7. co sądzicie o tych kolumnach :
http://allegro.pl/item351956645_kolumny_2x250watt_tanio_.html
Z góry dzięki .
wszystko jest firmy FISHER
wzmacniacz - CA-2221
equalizer - EQ-3000
magnetofon- CR-4140
tuner - FM-2421
w temacie napisałem że chce kupić wzmacniacz i equalizer, ale koleś nie chce sprzedać osobno, więc biorę wszystko.
pytania :
1) czy Fisher to dobra firma ? można ją porównywać np. do Pioneer'a ?
2) czy te modele są dobre ?
3) ile są warte poszczególne części tego zestawu ? na allegro nic nie znalazłem oprócz tunera (kup teraz = 179zł) w ogóle mało jest na allegro tego sprzętu firmy Fisher, czy to znaczy że jest dobry i mało kto chce sprzedawać ? czy po prostu, że to niemiecka firma i dlatego w Polsce mało tego jest ?
I jeszcze pare pytań
4 jeśli wzmacniacz ma moc 200W , i 4 wyjścia na głośniki to na pojedyńczym wyjściu ma 50W ?
5 i jakie głośniki najlepiej podłączyć do takiego wzmacniacza ? po 50W ? czy większe ? i jakiej firmy ?
6. jeśli kolumna ma 3 głośniki ,i ma 140W to te Waty sie dzielą na 3 głośniki ? np. 80W,35W i 25W ?
7. co sądzicie o tych kolumnach :
http://allegro.pl/item351956645_kolumny_2x250watt_tanio_.html
Z góry dzięki .