logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC JA-S22 - Buczenie głośników na wszystkich wejściach, możliwe uszkodzenie kondensatorów

norghe 30 Kwi 2008 19:05 2049 4
REKLAMA
  • #1 5092509
    norghe
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam.
    Mam następujący problem. Mam analogowy wzmacniacz audio JVC JA-S22. Od dłuzszego czasu po włączeniu buczą mi głośniki. Na początku na każdym wejsciu(AUX,TUNER..) było to w innym stopniu. Teraz już to słuchac tak samo. Dodam że na wejsciu mam podłączone DVD i komputer ale buczenie wystepuje zarówno przy podłaczonych kablach jak i bez nich, a nawet przy tylko załozonych słuchawkach. Wzmacniacz ma juz swoje lata wiec moze jakies elementy sa juz do wymiany.
    Da się cos z tym zrobic? Słyszałem ze to ponoc moze byc wina filtrów (kondensatorów) ale sie nie znam za bardzo na tym temacie wiec prosze o sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 5092538
    dexter_86
    Poziom 26  
    Ocena: 29
    Będą do wymiany kondensatory elektrolityczne wchodzące w skład zasilacz. Znajdziesz je bez trudu po dość pokaźnych gabarytach.
  • REKLAMA
  • #3 5092618
    zapek42
    Poziom 27  
    Ocena: 28
    Zmierz napięcie na wyjściu - tam gdzie podłączasz kolumny .
    Jeżeli stałe napięcie to...końcówka mocy do wymiany... :cry:
    Pozdrawiam ;-) .
  • REKLAMA
  • #4 5092712
    norghe
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Końcówka jest w porządku bo między czasie się spaliła i była wymieniana. A buczenie było przed i po naprawie.
  • #5 5093082
    zapek42
    Poziom 27  
    Ocena: 28
    To tak jak pisał kolega wyżej wymień kondensator filtrujący... ;-) .
    Bez tego ani rusz, a zanim się zastanawiac można coś zdziałac.
    Pozdrawiam .
REKLAMA