logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wolne renderowanie w Ulead Video Studio 10 na AMD Athlon 64 X2 4000+

EBC41 03 Maj 2008 23:13 906 0
REKLAMA
  • #1 5102740
    EBC41
    Poziom 28  
    Ocena: 124
    Cze,
    Właśnie w tym momencie renderuje dopiero co zmontowany film w Ulead Video Studio 10. Całość trwa godzinę i 10 min. Oprócz pociętego materiału z kamery zawiera różne plansze z napisami no i menu DVD. Problem polega na tym że program pracuje już 45min a wykonał tylko 12% (kompresja, Detailed Progress) i 2% całość pracy (Total Progress)... Czy takie tempo nie jest zbyt małe? W dodatku po co Ulead robi kompresję skoro zaznaczyłem w opcjach żeby tego nie robił?

Parametry Kompresji:
    DVD-Video; MPEG-2; 7000kbit; vbr; 2-przebiegowe; Don't convert source file (nie pamiętam czy ta opcja dokładnie tak się nazywa, ale wiadomo o co chodzi)

Źródłem jest materiał nagrany kamerą DVD

Komputer:
    CPU: Athlon 64 X2 4000+
    PŁYTA: Gigabyte GA-M61SME-S2
    RAM: 1GB Goodram 800Mhz CL5 DualChannel
    HDD: 320GB WD 32000AAKS
    VGA: GeForce 6100
    AUDIO: Realtek ALC883 High Definition Audio
    Wireless: TP-LINK TL-WN551G
    LAN: NVIDIA NForce

Posta piszę również z tego powodu że kiedyś do takich celów służył mi Celeron 1Ghz i tam w Nero Vision tworzenie z pliku avi (bez kompresji, długość jakieś 30min) płyty DVD z menu (bez animacji) trwało 4h. A tu się zapowiada że potrwa to co najmniej 5 godzin. Movie Maker (kiedyś z tego korzystałem :)) plik zapisywał jakieś 90min. Rozumiem że tutaj mam 2x dłuższy film ale z drugiej strony jaka różnica w procesorze...

Komputer jest na 100% wolny od wirusów
  • REKLAMA
REKLAMA