logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VCR Sony SLV-SE820N - brak reakcji, wyświetlacz nie działa, silnik windy działa chwilowo

nadawca 04 Maj 2008 17:57 1809 6
REKLAMA
  • #1 5105006
    nadawca
    Poziom 28  
    Ocena: 49
    Po załączeniu do sieci nie świeci wyswietlacz, nie realizuje żadnych funkcji. Jest tylko chwilowa praca silnika windy. Napięcia z zasilacza są poprawne. Może ktoś miał podobny przypadek to proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 5105041
    gart62
    Poziom 31  
    Ocena: 44
    Witaj!
    Prawdopodobnie problem jest z wsadem pamięci. Świadczy o tym m.in. nie świecenie wyświetlacza. O ile dobrze pamiętam wewnątrz urządzenia jest mechanika i elektronika Samsunga. Sporo Firm, m.in. również Sony ma właśnie wnętrze Samsunga i pojawiają się właśnie takie problemy. Na temat tej usterki było już sporo na forum. Poszukaj dobrze. Prawidłowe ustawienie opcji powinno załatwić sprawę.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 5105511
    nadawca
    Poziom 28  
    Dziękuje za odpowiedzi. Przed założeniem tego postu próbowałem coś znależć na temat SLV-SE820N korzystając z funkcji SZUKAJ ale niestety nic nie znalazłem. Czyli generalnie muszę zaprogramować EEPROM nowym wsadem ? Gdzie mogę znależć wsad do tego VCR ?
  • #5 5105768
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 537
    W linku który podałem znajdują się wszystkie niezbędne informacje, włącznie z opcjami do tego konkretnego modelu. Jeżeli nie jest to zrozumiałe to radzę przekazać sprzęt w ręce znawcy zagadnienia.
  • #6 5115631
    nadawca
    Poziom 28  
    Długo nie odpisywałem ponieważ czekałem na pilota od klienta. Oczywiście wszystko poszło pomyślnie . Miałem tylko mały problem z wejściem w tryb serwisowy postępując zgodnie z opisem w SE czyli TEST i MENU a "poszło" z REC i MENU.
    Dziękuję za nakierowanie mnie na właściwe tory naprawy.
  • REKLAMA
  • #7 5116219
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 537
    nadawca napisał:
    Miałem tylko mały problem z wejściem w tryb serwisowy postępując zgodnie z opisem w SE czyli TEST i MENU a "poszło" z REC i MENU.

Tak się nierzadko dzieje, że w przypadku zmian w opcjach serwisowych, zmieniają się funkcje poszczególnych przycisków. Takie przypadki były już opisywane na forum. Pozostaje wtedy pomysłowość i "inwencja twórcza" serwisanta.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy magnetowidu Sony SLV-SE820N, który po podłączeniu do sieci nie wykazuje reakcji – wyświetlacz nie działa, a silnik windy pracuje tylko chwilowo. Napięcia zasilacza są prawidłowe, co wskazuje na problem z wsadem pamięci (EEPROM). W urządzeniu znajduje się mechanika i elektronika Samsunga, co jest typowe dla niektórych modeli Sony i może powodować takie usterki. Rozwiązaniem jest zaprogramowanie EEPROM nowym wsadem, co wymaga wejścia w tryb serwisowy. W przypadku tego modelu tryb serwisowy uzyskuje się kombinacją przycisków REC i MENU zamiast standardowego TEST i MENU. Szczegółowe informacje i opcje serwisowe dostępne są na forum elektroda.pl. W razie trudności zaleca się przekazanie sprzętu specjaliście.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA