saimon79 napisał: witam,
przeszukałem google i nie znalazłem wielu informacji po polsku na temat formatu ContactID.
Fakt, miałem kiedyś ten sam problem. A niektóre informacje są nawet płatne.
saimon79 napisał:
Chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy:
- jakie kody oznaczają poszczególne zdarzenia w centralach alarmowych
Zobacz do tego pliku tekstowego - opis zdarzeń ContactID w wydaniu Satela :
http://www.satel.pl/software/stmonexe.cid .
W innych formatach jest oczywiście inaczej
saimon79 napisał:
- czym dokładnie różni się wersja "wszystkie kody" od "wybrane kody"
Tu sporo zależeć będzie od producenta sprzętu - ale o ile wiem, wersja "wybrane kody" oznacza wysyłanie podstawowych zdarzeń (uzbrojenie, rozbrojenie, alarm, awaria, test), podczas gdy wersja "wszystkie kody" raportuje każde zdarzenie jakie centrala jest w stanie rozpoznać, np. "powrót linii", "reset centrali", ... i inne średnio przydatne informacje.
saimon79 napisał:
- jak prawidłowo przypisać kody w centralach satel
Tego nie wiem, nie będę się ośmieszał odsyłaniem do instrukcji
saimon79 napisał:
- jak wygląda "proces" komunikacji centrali ze stacją monitorującą.
Tu mogę trochę powiedzieć:
- modem podnosi słuchawkę i podaje sygnał "zachęty" - pojedynczy ton o odpowiedniej częstotliwości i czasie trwania (o ile wiem są to częstotliwości z przedziału 1400-1800 Hz)
- jeśli centrala prawidłowo go odbierze, generuje odpowiedź - własny ton - potem nadaje kody DTMF w ustalonej ramce dla pierwszego zdarzenia które chce przesłać i czeka na odpowiedź modemu
- jeśli modem odpowie tonem potwierdzenia - centrala nadaje kolejne zdarzenie
- jeśli modem tego nie potrafi - potwierdzi koniec transmisji (to się chyba nazywa "kiss-off")i się rozłączy - centrala dzwoni ponownie i nadaje kolejne zdarzenie
Za wszelkie ewentualne nieścisłości z góry przepraszam - kompletowałem materiały dotyczące tych zagadnień już jakiś czas temu i mogłem zwyczajnie coś pokręcić

.