shel82 napisał: Więc teraz nie rozumiem, jezeli sformatuję dysk i wszystko wgram od nowa, a nie mam klucza sieciowego to jak mam skonfigurować połączenie z siecią bezprzewodową? dodam, że każa wizyta gościa od sieci to przynajmniej 50zł - i teraz zaczynam się zastanawiać czy to uczciwe pobieranie takiej opłaty?
Nie bardzo uczciwe, (powinieneś dostać na piśmie wszystkie potrzebne dane do konfiguracji sieci), jeśli administrator nie podał tego, to albo nie jest to potrzebne (nie wszystkie sieci używają kluczy), albo lubi pobierać 50PLN za każdy "uwalony" system

ale czasami tak jest...

)
Dawno nie robiłem tego, ale jak dobrze pamiętam.... to:
1. w miarę możliwości wywal (czyt. odinstaluj) wszysko co związane z kartą, sterowniki, soft,
2. rzeczywiście jeden z kolegów wspomniał o SP2 które to rozwiązywało wiele problemów.. więc sprawdź czy masz SP2
2. nie wiem jak nowe karty, ale starsze miały "śmieszny" acz ważny wpis w instrukcji obsługi - najpierw zainstaluj sterownik! a dopiero potem "wepnij" kartę do komputera..... (długo kiedyś googlałem nad tym, a się chyba okazało że chodzi o tzw. sieć "zerową" czy też ustawienia tej sieci w windowsie...)
3 we właściwościach połaczenia (w zakładce "sieci bezprzewodowe")odznacz (jak jest "ptaszek" to go "wyłącz") aby nie używał ustawień windowsa - wtedy ustawiasz wszystkie parametry w dołączonym do karty sofcie.
BTW. możliwe ze słaby sygnał wynika ze złego ustawienia w systemie parametrów anteny (mój przypadek - ustawienia domyślne anteny dawały sygnał rzędu 30%, po przestawieniu ręcznym tych parametrów skoczyło na 80-90%)
jak pomoże to miło
jak nie to śledze posta i coś sie jeszcze wymyśli
pozdrawiam
jajco72