logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

N70 uwalone certyfikaty oraz wykrzaczony numer imei po locku

Nosek1 08 Maj 2008 13:54 1370 6
REKLAMA
  • #1 5118736
    Nosek1
    Poziom 28  
    Ocena: 11
    Witam trafila mi sie sztuka ktora uwalila mi sie pod mt-boxem przy unlocku.Uwaliło jej certyfikaty oraz wykrzaczylo imei na "12345610123456?".Po wgraniu wszystkich 3 backupow widzi karte ale ma caly czas wykrzaczony imei i sie wylacza sama po kilku minutach.Wiecie jak to postawic na nogi??Dodam ze dziwne jest to ze jak podpinam N70 fbusem to nie wchodzi mi w local mode w kazdym przypadku-sprawdzalem na kilku N70 oraz na kablu od znajomego dodam ze mam kabel od tornada 8pin.
  • REKLAMA
  • #2 5118797
    dickheadGSM
    Poziom 31  
    Ocena: 37
    Mt bedzie potrzebowal 10 pinowego i ten ladujesz bez adaptera.
    Jak masz bacup certyfikatow to:
    Erase
    FullFlash
    Rpl
    SX4
    Pm
    Pm308

Jak nie ask->rpl
  • REKLAMA
  • #3 5118830
    Nosek1
    Poziom 28  
    Mam wlasnie 3 potrzebne pliki ale nie mam konta zeby przeprowadzic autoryzacje SX4 :( Odwiedze jakis komis bardzie zaawansowany w tych sprawach a konto wykupie z czasem bo troche kuleje z kasa.A swoja droga te dwa pliki pm wgrywalem tornadem z hwk i tez lipa pozniej u siebie wgrywalem plik backupimei i nadal to samo tylko z ta roznica ze kart mi nie odrzuca.
  • #4 5150575
    Nosek1
    Poziom 28  
    A mam jeszcze takie pytanko bo nie moge wgrac za pomoca mt backupu i nadal mam imei wykrzaczony.Backupy maja nazwe z numerem imei ktory jest faktycznie a jak mam wysypany to program dejana wola o plik o takiej nazwie i nie moge wgrac tym programem.Macie jakis pomysl jak oszukac ten program??Problem polega na tym ze imei mam taki:12345610654321?. i nie wiem jak wstawic w nazwie znak zapytania.
  • REKLAMA
  • #5 5151714
    apap
    Poziom 21  
    Ocena: 32
    A spróbuj 12345610654321F
  • REKLAMA
  • #6 5153055
    Nosek1
    Poziom 28  
    Nadal kicha.Kupie nowy kabel pod mt i dopiero sie za to zabiore.Nie wiem czy nie jest cos uwalone w hw bo dzisiaj mialem inna N70 ktora ladnie wchodzila w test/local mode a ta moja wlasnie nie chce.
  • #7 5157980
    brajek
    Poziom 19  
    tez mi sie pod mtboxem wywala ale nigdy nie mialem poblemu z Hwk zawsze przebiega wszystko bezproblemowo ,mtboxem nawet przy loku bledy wywala i nie chce sciagnac.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Nokia N70, który podczas odblokowywania pod MT-Boxem utracił certyfikaty i ma uszkodzony numer IMEI wyświetlany jako "12345610123456?". Po wgraniu trzech backupów telefon widzi kartę SIM, ale IMEI pozostaje uszkodzony, a urządzenie wyłącza się po kilku minutach. Dodatkowo telefon nie wchodzi w tryb lokalny (local mode) przez FBus, mimo użycia kabla Tornado 8-pin, co jest nietypowe w porównaniu do innych egzemplarzy N70. Zalecane jest użycie kabla 10-pinowego bez adaptera do MT-Boxa oraz kolejność wgrywania plików: Erase, FullFlash, RPL, SX4, PM, PM308. Problemem jest brak autoryzacji do wgrania pliku SX4, co wymaga konta i opłaty. Próby wgrywania plików PM i backupu IMEI przez Tornado z HWK nie przyniosły efektu. Dodatkowo program do wgrywania backupu wymaga pliku o nazwie odpowiadającej IMEI, co jest problematyczne przy uszkodzonym IMEI zawierającym znak zapytania. Propozycja zastąpienia znaku zapytania literą "F" nie rozwiązała problemu. Podejrzewa się uszkodzenie sprzętowe lub problem z kablem, planowana jest wymiana kabla na nowy pod MT-Box. Inni użytkownicy zgłaszają podobne problemy z MT-Boxem, natomiast HWK działa stabilnie i bez błędów przy odblokowywaniu N70.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA